Project

Printed Electronics

De afgelopen jaren zijn grote stappen gezet in de ontwikkeling van technologie die het printen van elektronica mogelijk maakt. Het printen van elektronica op een flexibele ondergrond resulteert in een grote mate van vormvrijheid, lagere kosten en veel toepassingsmogelijkheden. 

Wat houdt het project in?

Zelf hebben wij gewerkt aan technieken zoals het inkjetprinten en microplasmaprinten. Op het gebied van flexibele devices hebben wij RFID antennes geprint met zilvernanodeeltjes en elektroluminescente displays met Fontys logo gezeefdrukt.

Projectdoelstelling

Het doel van dit project is het ecosysteem in de regio op het gebied van Printed Electronics verder te ontwikkelen door samenwerking tussen technologieontwikkelaars, gebruikers en toepassers door de gehele keten. Kennis wordt ontwikkeld via demonstratieprojecten en laboratoriumfaciliteiten worden gebundeld voor het maken van demonstrators.

Op dit moment zijn verschillende afstudeerders bezig met het maken van demonstrators, zoals een pizzadoos met een temperatuurindicatie (SPGPrints), geprinte batterijen (Domicro) en een geprinte luidspreker (Metafas), maar vanuit de deelnemende partijen liggen er nog allerlei andere vragen voor demonstrators voor verschillende toepassingen op verschillende ondergronden (kunsstof, papier, textiel).

Ook het maken van demonstrators voor de wedstrijd van de OE-A sluit goed aan bij het Printed Electronics project.


Partners

o.a. Holst Centre, BOM, Domicro, Metafas, Meyer Burger, SPGPrints

Subsidieverstrekker

Sfeerafbeelding Fontys


Contact

Foto van persoon

Dr. J.P.C. (Jan) Bernards

Lector Thin Films & Functional Materials