Project

Cymatics: kijken naar geluid

GLOW Eindhoven is een prachtig lichtkunstfestival dat ieder jaar plaatsvindt in Eindhoven. Acht dagen lang zijn er in de gehele stad lichtkunstwerken te zien die gemaakt zijn door professionele kunstenaars en potentiële kunstenaars van scholen.

Wat houdt het project in?

Sinds 2015 leveren studenten van Fontys TNW prachtige lichtkunstwerken aan GLOW. In 2018 hebben studenten van Fontys Technische Natuurkunde en Fontys Engineering samengewerkt om het project “Cymatics” neer te zetten. De studenten (Bram van Kuyck, Daan van Assouw, Kristel Barreda Castillo, Yoonchang Nam, Tina Dijkhuizen, Chris Kaethoven en Alexis Venemans) zijn al vanaf februari intensief betrokken bij het bedenken en uitwerken van hun ontwerp. In juli van dit jaar was een testversie van hun project ”Cymatics” gedemonstreerd op het symposium “Engineering in Practise”. De studenten hebben op dit symposium de HTSM 1ste prijs in ontvangst mogen nemen van het Fontys Centre of Expertise. 

Resultaat

Het werk is gebaseerd op het laten reflecteren van laserlicht via een speaker. Verschillende tonen worden geproduceerd en gevisualiseerd door het gereflecteerde laserlicht. Verschillende vormen werden zo getoond op de grote imponerende zwarte muur van het poppodium de Effenaar. 

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.


Partners