Foto van persoon

Docentonderzoeker

E.D.R. (Els) de Maeijer

Els doceert communicatie & onderzoeksvaardigheden bij de opleiding Technische Bedrijfskunde, is projectleider van het onderwijsproject ‘The Change Agent' en coacht studenten bij hun afstudeeropdrachten.Els heeft taal- en letterkunde en internationale politiek gestudeerd aan de Universiteit Antwerpen.

Binnen het lectoraat onderzocht Els Open Innovatie samenwerkingen en ging op zoek naar hoe in vergaderingen tussen kennisinstituten en hightech bedrijven vertrouwen, openheid en flexibiliteit gevormd worden. Els bracht de dynamiek van de meetings in kaart en vond dat de details van de gesprekken juist laten zien in hoeverre er vertrouwen of een gebrek aan vertrouwen is tussen de samenwerkingspartners.

Het onderzoek werd uitgevoerd in samenwerking met enkele grote hightech bedrijven en academische instellingen in de regio. Els besteedde twee dagen in de week aan het onderzoek, onder begeleiding van Mathieu Weggeman, Tom van Hout en Ger Post.

Els is gepromoveerd op 12 maart 2020 aan de TUE & Universiteit Antwerpen. Lees hier meer over haar promotieonderzoek. Voor hulp bij vraagstukken over samenwerking, interactie en de rol van communicatie in het werkveld, kun je contact opnemen met Els.

Ik ben opgeleid als taalkundige; taal en wat mensen met taal doen interesseren me ontzettend.


Foto van persoon

E.D.R. (Els) de Maeijer

Docentonderzoeker