Sprint naar content

Ik weet nog niet naar welke studie ik wil switchen

Weet je niet hoe of wat je moet kiezen? Weet dat de ene studie beter bij jou past dan de andere en dat er niet één studie perfect zal zijn. Lees op deze pagina wat Fontys aanbiedt om jou te helpen bij het maken van een nieuwe studiekeuze die bij jou past.

Zelf op zoek naar een studie die bij je past

Er zijn talloze opleidingen (check hier het Fontysaanbod), maar wat past er echt bij jou? Op de volgende pagina vind je tools om zelfstandig aan de slag te gaan met het vinden van een studie die bij jou past.

Persoonlijk gesprek over studiekeuze- en twijfels

Wil je jouw studiekeuze of studietwijfel verder onderzoeken? In een persoonlijk traject kijkt een van de Fontysstudiekeuzeadviseurs samen met jou naar wie je bent, wat je kunt en wat je wilt.

Workshop voor studiekiezers

Kun je wel wat hulp gebruiken bij het maken van een nieuwe studiekeuze? Tijdens de workshop voor studiekiezers ga je een dagdeel in een groep van maximaal 6 studenten aan de slag met opdrachten. Hierdoor weet je beter wat voor type persoon jij bent, welke richtingen aansluiten bij jouw interesses en vaardigheden en welke actie jou helpt om een studiekeuze te kunnen maken.

Explore

In maximaal 2 maanden leer je jezelf beter kennen en onderzoek je wat je écht leuk vindt, waar jij het beste in bent en welke (studie)keuze daar het beste bij past. Na het volgen van het Explore traject heb jij je richting bepaald en weet je welke stappen je hiervoor moet zetten.

Empower

In dit 21 weken durende programma leer je meer over jezelf; waar je blij van wordt, waar je goed in bent en wat je belangrijk vindt. Deze zelfkennis helpt jou een goed onderbouwde vervolgkeuze te maken. Daarnaast ontwikkel je tijdens Empower vaardigheden op het gebied van creativiteit, ondernemerschap en technologie die ongeacht je vervolgstap goed van pas komen. Drie dagen in de week volg je onderwijs waardoor je jouw ritme behoudt en sociaal verbonden blijft met medestudenten.

Techstart

Voor iedereen die een opleiding binnen de technologie wil volgen, maar nog niet weet welke. De oriëntatiepropedeuse is een volwaardige hbo-propedeuse en je kunt instromen in het tweede jaar van de gekozen opleiding binnen het technische domein. Als je je aan wilt melden voor Techstart hoef je niet te wachten tot september. Je kunt op ieder moment van het jaar instromen.

Oriëntatiepropedeuse Economie & Communicatie

Voor iedereen die een opleiding binnen economie en communicatie wil volgen, maar nog niet weet welke. De oriëntatiepropedeuse is een volwaardige hbo-propedeuse. Bij een succesvolle afronding van de oriëntatiepropedeuse stroom je direct door naar het tweede jaar van de gekozen opleiding (Accountancy, Bedrijfskunde, Commerciële Economie, Communicatie, Finance & Control, Finance, Tax and Advice, International Business, International Communication Management of Ondernemerschap & Retail Management).

Start je nieuwe studie pas over een tijdje?

Vraag je je af hoe je je tussenjaar goed kunt invullen? In een tussenjaar kun je super veel leren. Je hoeft dit dus echt niet te zien als een 'weggegooid' jaar. Wel is het belangrijk om een plan te maken. Wat ga je doen en wat wil je in dit jaar bereiken? De focus ligt op jou en jouw toekomst!