Boekenlijst en laptop

Boekenlijst en laptop

Als je gaat studeren heb je het een en ander nodig. Naast boeken ook een studentenkaart, misschien een laptop en software. Je kunt ook alvast wat downloaden en opslaan. Het kan maar gedaan zijn!

Boekenlijst

Fontys werkt voor de bestelling van studiemateriaal o.a. samen met Studystore. Via hun website kun je per semester en per opleiding de boekenlijst raadplegen. Je kunt hier ook meteen je boeken bestellen.

Jouw boekenlijst is binnenkort hier beschikbaar.

Lesmateriaal

Per opleiding heb je ander lesmateriaal nodig zoals boeken, een laptop of specifieke materialen. Wat je per vak en per semester nodig hebt wordt geplaatst op Fontys Connect. Je logt in met je PCN en wachtwoord. (zie hiervoor hieronder Studentenkaart en Inloggegevens). Zodra je in de paarse balk de juiste opleiding hebt gekozen bij ‘study programmes’ kun je de benodigde informatie vinden per semester door het juiste semester te selecteren.

Materialenlijst

Mechatronica, Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen

Voor de opleidingen Mechatronica, Werktuigbouwkunde en Industrieel Product Ontwerpen heb je bepaalde materialen nodig. In mei en/of juni 2023 volgt de geüpdatete versie van onderstaande lijst.

Industrial Design Engineering

Heb je voor Industrial Design Engineering (Engelstalige variant van Industrieel Product Ontwerpen) gekozen? Dan heb je nét andere materialen nodig dan bij de overige technische opleidingen. In mei en/of juni 2023 volgt de geüpdatete versie van onderstaande lijst.


De Fontys Studentenkaart is onmisbaar in het dagelijkse leven bij Fontys. Je gebruikt hem:

 • om te printen en te kopiëren
 • voor het lenen van materialen
 • om te parkeren op de campussen

Zorg er daarom voor dat je je kaart op tijd in huis hebt.

Hoe te verkrijgen?

Je Fontys Studentenkaart wordt binnen 10 werkdagen naar je correspondentie-adres gezonden wanneer onderstaande stappen zijn afgerond.

Let op: hiervoor heb je je Fontys inloggegevens nodig. Die heb je na je eerste inschrijving per mail ontvangen.

STAP 1. Pasfoto uploaden (alleen desktop/laptop)

STAP 2. Inschrijving volledig afronden, inclusief het afgeven van de digitale machtiging voor de inning van het collegegeld.

Parkeren

Om onze locaties goed bereikbaar te houden is een aantal van onze campussen (o.a. Sittard, TF Eindhoven, Rachelsmolen Eindhoven en campus Stappegoor Tilburg) voorzien van slagbomen. Als student kun je op sommige campussen gratis parkeren. De slagbomen openen door middel van je Fontyspas of kentekenregistratie. Je kunt je kenteken hier registreren.

In Sittard, op het TU/e terrein Eindhoven en Emmasingel (De Witte Dame) in Eindhoven is het betaald parkeren. Meer over parkeren bij TU/e lees je (zodra je je Fontys inlogggegevens hebt) in de handleiding op portal / Connect (onder diensten, H&F). Meer over locatie Emmasingel lees je hier.

Vragen over parkeren?

Mail je vraag naar parkeerbeheer@fontys.nl

Nadat je je hebt aangemeld bij 1 of meer opleidingen bij Fontys maken we een account voor je aan. Hierover ontvang je vrij snel na je aanmelding een mail.

Het account bestaat onder meer uit een gebruikersnaam en een wachtwoord. Wij adviseren je om de mail hierover goed te bewaren. Als je met de opleiding gaat starten heb je de gegevens uit de mail nodig.

Afzender mail: no-reply@fontys.nl

Onderwerp mail: Fontys account creatie/creation

In de MijnFontysapp vind je je rooster, cijfers en het Fontys Nieuws. Je kunt de app vinden in de App Store of in de Google Play Store onder de naam MijnFontys. Installeer de app alvast!
Sfeerafbeelding Fontys

Voor de meeste opleidingen dien je in het bezit te zijn van een laptop. Afhankelijk van de opleiding waarvoor je bent ingeschreven, dient laptop aan bepaalde eisen te voldoen. Bekijk de laptopeisen per opleiding:

Surfspot biedt aantrekkelijke aanbiedingen m.b.t. hardware en software voor Fontysstudenten. Let op: Office 365 download je gratis, zie hieronder.

Gratis office 365

Alle studenten van Fontys hebben recht op het Office 365 pakket. Je kunt gebruik maken van de online versie. Maar je kunt het pakket ook downloaden op jouw verschillende devices, zoals je laptop en je smartphone.

We adviseren je dringend om gebruik te maken van het Office 365 pakket. Je leest precies wat je moet doen in de handleiding die we op de Fontysportal hebben geplaatst. Gebruik de inloggegegevens die je meteen na je aanmelding bij Studielink van ons ontvangen hebt om op de portal te komen. (zie ook: Mijn persoonlijke inlog, e-mail en wifi).

Office365

  Waarom Office 365?

  • Veilige opslag voor je Fontys studiemateriaal.
  • Als je internetverbinding hebt, kun je bij je spullen.
  • Je kan er met alle apparaten terecht, als het maar een browser aan boord heeft.
  • Je OneDrive is 1 TB groot, en biedt synchronisatie software voor je privé laptop of desktop.
  • Legaal en gratis de laatste Office versie installeren op wel 10 apparaten.
  • Bijna elk onderdeel van Office365 heeft een aparte app, zoek maar eens in de store van je mobiele apparaat.
  • Je kunt gebruik maken van deze cloudomgeving zolang je hier studeert.

   Fontys Helpt is een online platform waar je terecht kunt met extra ondersteuningsvragen of twijfels en waar je praktische informatie vindt. Maar ook mooie initiatieven die kunnen inspireren of waar je je bij kunt aansluiten. Sla deze link vast op in je favorieten, als je eenmaal studeert gaat dit een waardevolle omgeving voor je zijn.

   Voor de opleiding International Business is er een Teacher Booklet beschikbaar met meer informatie over de opleiding, het curriculum en onze docenten.