Fietsen

(Afgesloten) fietsenstallingen

Fontys zorgde voor een uitbreiding van de fietsenstallingen. Ook vernieuwden we onze fietsenstellingen conform de ‘fiets-parkeereisen en comforteisen’ van deze tijd.

Douche- en omkleedfaciliteiten voor medewerkers

Fontys biedt de fietsende medewerkers douche- en omkleedfaciliteiten op het merendeel van onze locaties. 

E-Dienstfietsen

Voor medewerkers die zakelijke afspraken hebben of tussen diverse locaties in dezelfde regio pendelen, biedt Fontys biedt de (E-) dienstfiets aan. Hiermee verduurzamen wij direct de zakelijke mobiliteit van onze medewerkers. Maar indirect ook het woon-werkverkeer. Medewerkers hoeven immers niet vanwege zakelijke afspraken met de auto naar het werk te komen.

Renteloze fietslening

De Fontys-medewerker ontvangt pas een woon-werkreisvergoeding wanneer hij meer dan 10 km van zijn werk woont. Daarnaast biedt Fontys een Renteloze Fietslening waarmee medewerkers met voordeel een (elektrische) fiets kunnen aanschaffen. We hopen hiermee het fietsgebruik te stimuleren.

E-bike (elektrische fiets) probeerweken

Om fietsen te stimuleren ziet Fontys de E-bike als een ideaal vervoersmiddel voor medewerkers. Door dit vervoersmiddel te laten uitproberen, hopen we de drempel tot aanschaf te verlagen. Fontys biedt de medewerkers de E-bike Probeerweken aan. Medewerkers gaan hiermee ervaren hoe het is om hun woon-werkverkeer per E-bike te doen.

E-bike oplaadpunten

Voor studenten en medewerkers die met de E-bike naar hun locatie komen, bieden wij in diverse fietsenstallingen oplaadpunten aan.

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys