Fontys Student Startup Festival

Het Fontys Student Startup Festival is hét event voor studenten, startups én ondernemers en staat in het teken van ondernemerschap en netwerken.

Op donderdag 25 mei 2023 is het tijd voor de zevende editie van het Fontys Student Startup Festival.

Het programma bestaat uit een mix van kennis, inspiratie, pitches en netwerken. Fontys startups van verschillende opleidingen krijgen het podium om hun startup te pitchen. Daarnaast komen er interessante top lezingen voor zowel ondernemer als studenten, en er is een mogelijkheid tot een meet & greet met ondernemende studenten en ondernemers.

Sfeerafbeelding Fontys

Programma

 • 14.30u - Ontvangst & Aftrap door dagvoorzitter Remy Gieling
 • 14.45u - Lezing Julian Jagtenberg - founder van Somnox (English)
 • 15.30u - Korte Break / netwerken
 • 16.00u - Pitch Battle 6 Fontys startups
 • 17.00u - Korte Break / netwerken
 • 17.15u - Lezing Job van Hooijdonk - founder Regreener
 • 18.00u - Prijsuitreiking
 • 18.15u - Meet & Greet + borrel

Locatie: LocHal Tilburg, Burgemeester Brokxlaan 1000, 5041 SG Tilburg
Tijdstip:
14.30 - 19.00u

Sfeerafbeelding Fontys

Pitch Battle

Tijdens het Fontys Student Startup Festival vind er ook een pitch battle plaats. Wie wordt de beste Fontys startup van 2023?🏆

Dit jaar zijn er - naast deze fantastische titel - ook 2 prijzen te winnen:
>> 1500 euro voor Beste Fontys Startup van 2023 (algemeen)
>> 1500 euro voor Beste Duurzaamste Fontys Startup van 2023 (sustainable)

Er mogen 6 Fontys startups hun bedrijfs(idee) pitchen voor een jury. Kun jij in 2 minuten de jury overtuigen waarom jij de beste Fontys startup bent? Meld je dan aan of nomineer een Fontys studentondernemer!

De sprekers van dit jaar

Dagvoorzitter Remy Gieling

Remy Gieling is een presentator met verstand van zaken. Als oud-hoofdredacteur van MT/Sprout kent hij zakelijk Nederland als zijn broekzak. Als oprichter van ai.nl weet hij de belangrijkste technologische trends begrijpelijk te vertalen naar de impact voor banen en bedrijven. Zijn boek Ontdek de groeikansen van AI werd in 2021 genomineerd voor Managementboek van het Jaar.

Remy is regelmatig te zien en te horen als commentator op radio en tv, interviewt ondernemers voor online tv-formats en is host van diverse veelbeluisterde podcasts waaronder de Business Books Podcast en DenkTank en Studio Scaleup. Hiervoor interviewde hij topauteurs als Eric Ries, Dan Ariely, Robert Cialdini en vele anderen.

Remy Gieling is de dagvoorzitter van het Fontys Student Startup Festival 2023. Hij zal het publiek meenemen in de startup en scale-up verhalen die tijdens deze dag voorbij komen!

Sfeerafbeelding Fontys

Neem een kijkje
bij vorig jaar!

Sfeerafbeelding Fontys

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Ben jij er ook bij op 25 mei in de LocHal?

Laat je inspireren door topondernemers zoals Julian en Job en kom netwerken met studentondernemers.

We zien je graag in Tilburg!

Sfeerafbeelding Fontys

 • Maak kennis met Julian Jagtenberg | Somnox

  Julian Jagtenberg wil als oprichter van Somnox het wereldwijde slaapprobleem oplossen.Somnox is een adem- en slaaprobot die mensen helpt om beter te slapen. Zonder medicijnen en zonder therapie. Op dit moment gebruiken 15.000 mensen de slaaprobot. In 2030 hoopt Jagtenberg dat het er 100 miljoen zijn. De slaaprobot is nu in Nederland en de Verenigde Staten verkrijgbaar.

  Slapeloosheid oplossen
  Een op de vijf mensen slaapt slecht. Eén van die mensen was een familielid van Jagtenberg. Hij besloot op zoek te gaan naar een manier waarop zijn familielid weer goed kon slapen. Zonder medicatie. Hij ontdekte in literatuur dat ademhaling en slaap met elkaar samenhangen. Baby’s nemen vaak onbewust de ademhaling van hun ouders over. Die kennis past hij toe in de slaaprobot. Die “ademt” op een natuurlijke manier. Mensen nemen dit onbewust over, waardoor ze beter slapen.

  Bij Somnox ontwikkelt hij zachte robotische companions voor persoonlijk welzijn, voor in de zorg en thuis. Om de sociale impact te maximaliseren en de juiste keuzes te maken hanteert hij bij Somnox een data gedreven manier van werken. Julian en Somnox zijn wereldwijd in het nieuws geweest en bij de crowdfunding hebben zij destijds meer dan 200% opgehaald in 30 dagen.

  Julian neemt je mee in een boeiende lezing over zijn passie, zijn bedrijf, zijn ondernemersloopbaan en vertelt het verhaal van morgen met focus op preventieve zorg door middel van robotica en kunstmatige intelligentie.

  Julian's lecture will be in English!

  Wil je meer weten over Julian en zijn onderneming? Kom dan 25 mei naar het Fontys Student Startup Festival, waar hij een van de sprekers zal zijn!

  Sfeerafbeelding Fontys

 • Maak kennis met Job van Hooijdonk | Regreener

  Job van Hooijdonk studeerde Nederlands recht en Ondernemingsrecht aan de Universiteit Leiden en ging na zijn afstuderen als advocaat bij een groot Brits advocatenkantoor aan de slag. Na een paar jaar realiseerde hij zich dat hij altijd bezig was geweest met het bewandelen van de gebaande paden. Keuzes maken, omdat iedereen ze maakt. Wat hij zelf belangrijk vond, was hij hierdoor uit het oog verloren. Job besloot het roer om te gooien. Samen met een compagnon richtte hij Regreener op.

  Regreener is een platform dat zich richt op het groener maken van onze planeet, onder andere via abonnementen. Het bedrijf, begin 2021 opgericht door Bernard de Wit (28) en Job van Hooijdonk (30), focust op de zakelijke markt, maar ook particulieren kunnen een abonnement afsluiten. Simpel gezegd: een bedrijf kan voor medewerkers een abonnement afsluiten waarmee hun CO2-footprint wordt gecompenseerd via projecten die Regreener steunt.Het gaat om transparante projecten over boomaanplant in onder meer Kenia, Mozambique en Nederland, regenwoudbescherming in Ecuador en projecten rond gecertificeerde groene energie. Binnenkort volgen projecten die focussen op koraalbescherming en het verwijderen van plastic uit zee. Het is ook mogelijk een eenmalige bijdrage te doen.

  Job zal tijdens deze lezing meer vertellen over hoe hij het roer heeft omgegooid, aan de slag ging als ondernemer, kapitaal heeft opgehaald en hoe hij de toekomst ziet als ondernemer.

  Wil je meer weten over Job of hoe jij ook een groene impact kan maken? Kom dan 25 mei naar het Fontys Student Startup Festival, waar hij een van de sprekers zal zijn!

  Sfeerafbeelding Fontys