Sprint naar content
Profiel

Het verhaal van Brent

Brent van Hoof (24), post bachelor Controlling: “Mijn beide ouders zijn accountant. Ik ben ook echt van de cijfers en dus was het voor mij logisch om me na de havo in te schrijven voor de studie Accountancy. Ik was vastbesloten om register accountant te worden, maar dat liep uiteindelijk anders. Mijn afstudeerstage deed ik bij XXL Nutrition. Toen ik zag hoe veelzijdig en uitdagend je functie als financial controller bij een commercieel bedrijf is, was ik om. Ik mocht blijven en werk er nu alweer tweeëneenhalf jaar met heel veel plezier. 
 
Na krap een jaar werken begon het alweer te kriebelen. Ik vind het belangrijk om mezelf te blijven ontwikkelen en wilde graag weer terug de schoolbanken in. Ik ben de post bachelor Controlling gaan volgen, een studie waarvoor ik weer één dag per week naar school ga. De combinatie van veertig uur werken, studeren, mijn eigen bedrijf (Bron Online Administratie) en een sociaal leven vroeg om een strakke planning. Gelukkig zat ik nog behoorlijk in de leerflow en pikte ik het studeren weer snel op. 

Ik heb nooit spijt gehad van de beslissing om weer terug naar school te gaan. Ik volg veel dezelfde vakken als bij de opleiding Accountancy, maar we gaan nu wel veel meer de diepte in. Ik leer bovendien om op een meer volwassen manier te praten met collega’s en stakeholders van XXL Nutrition. Op mijn werk pluk ik dus nu al de vruchten van mijn post bachelor opleiding. Toen ik naar aanleiding van het vak Finance Advanced voorstelde om de marktwaarde van ons bedrijf te bepalen, haakten er meteen accountants aan om dit samen te gaan oppakken. Mooi om te zien dat mijn studie nu al toegevoegde waarde heeft, ook voor mijn werkgever!” 

Student Brent

Brent studeert en werkt als Financial Controller bij XXL Nutrition