Sprint naar content
Profiel

Make IT Work: Software Engineering

Ben je geïnteresseerd in de kansrijke IT-sector? Dan is dit unieke omscholingtraject mét baangarantie in de IT misschien wel iets voor jou! Make IT Work maakt het voor hoogopgeleiden zonder specifieke IT-achtergrond mogelijk om om te scholen naar een IT-functie op bachelorniveau en in een baan te starten.

Over Make IT Work

Via een assessment tool word je geselecteerd voor omscholingstraject Software Engineering van Make IT Work. Tijdens dit traject word je in vijf maanden IT’er. Hierna ga je minimaal zes maanden betaald aan de slag in je nieuwe functie als Software Engineer bij een aangesloten werkgever. Met opgedane kennis, vaardigheden en werkervaring is een glansrijke carrière zeer waarschijnlijk in de zich steeds verder ontwikkelende IT. Er is veel vraag naar Software Engineers.

Wat is een Software Engineer?

Een Software Engineer werkt intensief met softwaresystemen, het ontwerpen, realiseren, beheren, analyseren, adviseren en testen. Zodat aan het eind van de rit een gebruiksvriendelijk eindproduct ontstaat. Make IT Work geeft je in elf maanden tijd alle tools in handen om je te ontpoppen tot professionele Software Engineer met zowel grote technische, als communicatieve skills.

Make IT work biedt:

 • fulltime scholing in twee fases: theorie en praktijk
 • theoriedeel en terugkomavonden bij Fontys
 • praktijk en verdere scholing bij de werkgever

 

Voor wie?

Make IT Work biedt omscholing voor hoogopgeleiden naar een functie op bachelorniveau. Kennis van of ervaring in IT is niet nodig. Wel ruime interesse in het vakgebied IT, informatica, ICT en alles wat met digitalisering te maken heeft. Met affiniteit in de IT verloopt de omscholing makkelijker en kun je een leven lang ontwikkelen en werken in de IT.

Make IT work is er voor de professional die:

 • hoog opgeleid is (hbo/wo)
 • op zoek naar (ander) werk
 • én zich verder wil ontwikkelen in de IT.

Toelatingsassessment

Het toelatingsassessment is een goede graadmeter van je slagingskans. Make IT Work is een investering in jezelf!


Profiel IT'er

Het profiel van de IT'er in wording is vastgesteld.

Minimale vereisten zijn:

 • diploma op bachelor- of wo-niveau
 • de juiste motivatie om je te laten omscholen naar een IT-functie op bachelorniveau
 • kennis van de Nederlandse en Engelse taal, zowel in woord als geschrift
 • goede analytische vaardigheden
 • goede communicatie- en adviesvaardigheden
 • accuraat kunnen werken
 • zowel zelfstandig als in teamverband kunnen werken
 • proactieve werkhouding
 • gedurende het eerste en tweede deel van de omscholing een beschikbaarheid van 40 uur per week

Voldoe je aan de beschrijving hierboven?
Dan sluit het omscholingsprogramma Make IT Work perfect aan bij jouw ambities!


 

Placeholder for Fontys video
"De baangarantie trok mij over de streep!"
Max Alden-Montague (alumnus Software Engineering) vertelt over zijn ervaringen met het omscholingstraject Make IT Work. Hij werkt nu als software engineer.

 

Inhoud en opbouw

Het opleidingsprogramma kent 3 modules:

 • vakinhoud
 • persoonlijke vaardigheden
 • projecten

Apps, backend-, website- en database-applicaties, Hippo CMS-uitbreidingen, SAP-integratieprojecten …
Software Engineers houden zich er dag in, dag uit mee bezig. Om ze te ontwikkelen, te verbeteren en in te zetten. Daarvoor spreken ze vloeiend programmeertalen als Java, PHP, Mendix, Oracle en, Net.

Naast dit technische deel speelt ook communicatie een belangrijke rol binnen het traject. De wens van de klant is tenslotte de leidraad voor het eindproduct. Goede communicatieve vaardigheden helpen bij het achterhalen en succesvol vertalen daarvan.

Bij Fontys doe je de benodigde kennis en ervaring op met IT-inhoudelijke vakken Programming, Databases en Object Oriented Programming en twee projecten waarmee je het vakgebied tot in de puntjes leert beheersen. Daarnaast is er individuele coaching en teamcoaching.
Na succesvolle afronding ontvang je een certificaat met skills van je functie.
 
 

Meerwaarde

Over de hele wereld blijft de roep om goed opgeleide IT-specialisten groot. Zo ook de vraag naar Software Engineers die softwaresystemen ontwerpen, realiseren, beheren, analyseren, adviseren en testen. Zodat aan het eind van de rit een gebruiksvriendelijk eindproduct ontstaat. Het Make IT Work omscholingsprogramma Software Engineering geeft cursisten in 11 maanden tijd alle tools in handen zich te ontpoppen tot professionele Software Engineers met zowel grote technische, als communicatieve skills.

Kandidaten die dit omscholingsprogramma met succes afronden, beschikken over alle kennis en vaardigheden om binnen het bedrijfsleven succesvol als Software Engineer aan de slag te gaan.

 
Placeholder for Fontys video
Succesvol Software Engineering begint bij Make IT Work

 

Praktische info

Opleidingstype
Post bachelor

Wil je graag een gesprek met iemand van Make IT Work: Software Engineering? Dat kan! Stuur een e-mail naar: studieadviseur Yvonne Derksen: makeitwork@fontys.nl

Zij neemt dan contact met je op. Bellen kan natuurlijk ook: 08850 74339.

De kosten voor deze cursus of opleiding vind je hierboven bij de Cursusfeiten.
Hierbij de specificatie ervan:

 • Kosten: € 1000, te betalen in twee termijnen (eerste termijn € 300, tweede termijn € 700)
 • Bijdrage werkgever: € 6000

Subsidie, lening, beurs, belastingvoordeel?
Er zijn diverse mogelijkheden om voor je studie gebruik te kunnen maken van een lening, subsidie, een beurs en/of van belastingvoordeel. Op deze pagina vind je daarover alle informatie.

   

   

  Aanmelden

  Op dit moment onderzoeken we hoe we de opzet van het omscholingstraject Make IT Work voor meer mensen interessant kunnen maken. In de praktijk blijkt onder andere dat fulltime aanwezigheid gedurende vijf maanden veel van de deelnemers vraagt.

  In overleg met werkgevers en (oud-) kandidaten denken we na over een nieuwe vorm. Er zijn op dit moment dan ook geen nieuwe startdata voor Make IT Work bij FHICT. We streven er wel naar in februari te starten vanuit de nieuwe opzet.

  Wil je op de hoogte gehouden geworden over de nieuwe opzet? Dan kun je hiervoor contact met ons opnemen via makeitwork@fontys.nl