Studieprogramma

Dit is een fulltime minor van 30 EC. De helft van de tijd werk je samen met je groep medestudenten. De andere helft van de tijd ben je zelfstandig met design bezig.

Je hebt vier dagdelen per week les waarin je ofwel met designtheorie ofwel met het creëren van objecten aan de slag gaat. Daarnaast heb je een dag per week workshops en fieldtrips die je als groep zelf organiseert. 

Je werkt tijdens deze minor continu aan drie opdrachten:

  1. Persoonlijke expeditie. De zoektocht naar ´What´s the designer in you?´ Veel opdrachten om te experimenteren en te excelleren.
  2. Designexpeditie. Een opdracht waarin je je zowel theoretisch als praktisch verdiept in een door jou zelf gekozen designonderwerp.
  3. Expo. Je ontwerpt voor een opdrachtgever één of meerdere producten. Die presenteer je in de vorm van een eindexpositie. Deze expo organiseer je zelf als groep.

Iedere student heeft een coach die je begeleidt bij deze opdrachten.

Wat vragen we van jou?

Dit is een minor voor studenten die hebben leren concept-denken, bijvoorbeeld tijdens een marketing, communicatie of zakelijk creatieve opleiding. In deze minor zet je een stap verder en ga je vanuit een concept een aantal 2D en 3D uitingen ontwerpen om je concept visueel overtuigend te communiceren. Deze minor is niet interessant voor studenten vanuit kunst- of designopleidingen.