Design 360˚

What’s the designer in you? Ga op expeditie en ontdek de veelzijdigheid van de wereld van design en ontwikkel je eigen designskills.

Het creatieve werkveld schreeuwt om talenten, die gedreven worden door een passie en op zoek gaan naar eigengemaakte techniek(en). Om die reden staat de zoektocht naar “what’s the designer in you?” tijdens deze minor centraal. 

Je leert verschillende technieken uit diverse disciplines en gaat aan het werk met allerlei denkbare materialen. Vanuit je eigen fascinatie duik je in de ambachtelijke technieken uit de wereld van papier, fabrics, hout, letters, tattoos, webdesign, schilderen, 3d-printing, tekenen etc. 

Zo ontdek je talloze mogelijkheden en creëer je een breder en meer eigen perspectief voor het oplossen van ‘wicked problems’. Gaandeweg maak je kennis met jezelf als vormgever binnen verschillende kunst- en designdisciplines. 

In deze minor ligt nadrukkelijk de focus op het creëren en het onderzoeken van hoe je ‘het’ ook anders kunt maken. 

Ook onderzoek je de verschillende betekenissen van design en de meerwaarde ervan in de maatschappij. Daarnaast verdiep je je in media en design en in theorie rondom designonderzoek en designfilosofie..

Deze minor wordt uitgevoerd door Fontys Academy for Creative industries

Praktische informatie

Duur:20 weken
Contacturen:15-20 per week
Studiepunten:30 ECTS
Wanneer?september - februari 2017
Locatie:Tilburg
Voertaal:Nederlands