Sprint naar content

Transition Lab

  • Start september en februari
  • Engels
  • 30 ECTS
  • 5 maanden
Tilburg
Maak werk van je idealen! Stimuleer persoonlijke verandering om disruptieve innovatie aan te wakkeren. Klimaat, energie, duurzaamheid, gezondheidszorg, water en voedsel... Deze uitdagingen in de wereld vragen om een grootste verandering: Ben niet bang om de wereld op zijn kop te zetten en je eigen ideeën in twijfel te trekken.

Over deze minor

In deze minor ga je aan de slag met verander-uitdagingen: hoe kun je daar vanuit jouw kennis en vaardigheden aan bijdragen? Je gaat experimenteren, leren en samenwerken in multidisciplinaire teams: individueel en in een groep. Door gebruik te maken van ieders eigen expertise kun je oplossingen vinden voor complexe uitdagingen. Veldpartners en docententeam bestaan uit mensen met verschillende expertise en ervaring.

Waarom de minor Transition Lab?

  • Na het volgen van deze minor heb je meer zelfkennis (in relatie tot de Inner Development Goals) over je eigen manier van denken en handelen bij transitievraagstukken.
  • Je hebt geleerd over disruptieve verandering en transitie denken vanuit een systeemperspectief.
  • Je competenties op het gebied van analyseren, ontwerpen en samenwerken in dynamische en multidisciplinaire omgevingen zijn verbeterd.
 

Meer over de minor

Dit zijn de leeruitkomsten voor deze minor:

Leeruitkomst 1

Ik analyseer maatschappelijke uitdagingen met behulp van kennis over disruptieve verandering en transities. Ik bekijk deze uitdagingen vanuit een maatschappelijk en organisatorisch perspectief en ik kijk naar menselijk gedrag, telkens gericht op het ontdekken van de bedoeling en werking van transities en disruptieve verandering.

Leeruitkomst 2

Ik ontwerp in een multidisciplinair team een oplossing om een bestaande situatie te verstoren die bijdraagt aan een transitie-uitdaging, gebaseerd op een toegepaste onderzoeksbenadering. Ik draag bij aan het ontwerpproces en -resultaat in het multidisciplinaire team vanuit mijn eigen expertise, ervaringen en inzichten. Ik integreer de kennis, ervaringen en inzichten van teamleden in het prototype.

Leeruitkomst 3

Vanuit mijn ontwikkeling met betrekking tot de vijf dimensies van de Inner Development Goals (IDG's) laat ik zien dat ik in staat ben om bij te dragen aan transitie-uitdagingen. Ik toon dit aan door persoonlijke doelen, kritische reflectie en feedback van peers, coaches en experts. Ik presenteer en onderbouw mijn visie op transitie-uitdagingen en hoe mijn professionele identiteit daarbij past.

Dit ga je doen

  • In deze minor werk je aan een groepsproject.
  • Het is mogelijk om met een groep en een product owner samen te werken aan een uitdaging die je zelf hebt bedacht.
  • Het is ook mogelijk om aan een groepsuitdaging te werken die door een van onze partners wordt aangeboden.
 

 

 

 

Programma

  • In deze minor is er een semestercoach die jou en je groep begeleidt.
  • Er zijn meerdere docenten beschikbaar, allemaal met verschillende expertises, om je te helpen en te begeleiden naar een succesvol einde van het semester.
  • De deelnemende studenten hebben verschillende expertises, zodat je kunt leren en samenwerken in een multidisciplinair team.
  • Het semester bestaat uit vijf sprints van 4 weken.
  • Na elke sprint werk je je portfolio bij en presenteer je de voortgang van je groep.
  • Er zijn verschillende workshops om jezelf te verbeteren in de leerresultaten.
  • Je bent 4 tot 5 dagen per week op locatie met je groepsgenoten.

Tijdens de minor verzamel je je producten in ons leermanagementsysteem (Canvas) en reflecteer je hierop in een portfolio. Op basis van je portfolio krijg je continu feedback met betrekking tot je eindtermen, waardoor je een goed beeld krijgt van het niveau dat je gedurende het semester zult behalen. De minor wordt afgesloten met een eindpresentatie van de producten die je hebt gemaakt en maakt de puntentelling definitief.
 

 

Voor wie?

Voor diegene die zich zorgen maakt om de huidige uitdagingen op in de wereld en wil leren hoe en welke stappen te zetten om een verandering op gang te brengen. We verwachten dat je een open en nieuwsgierige houding hebt. Om deel te kunnen nemen aan de minor moet de student de propedeuse hebben behaald of toestemming hebben van de Examencommissie van zijn/haar opleiding om de minor te volgen.

 

 

Hoe kun je je aanmelden voor deze minor

Meld je aan voor een minor die start in februari vanaf 1 juli tot uiterlijk 15 december.

Meld je aan voor een minor die start in september vanaf 1 februari tot uiterlijk 1 juli.


  • Niet elke minor start in februari en september, bovenaan de pagina van de minor vind je de startdata.
  • Minoren kunnen een numerus fixus instellen waarbij de inschrijving sluit als de minor vol zit, dus zorg dat je jouw keuze op tijd maakt!
    • Om te kunnen deelnemen aan de minor moet je de propedeuse behaald hebben of toestemming hebben van de examencommissie van jouw opleiding.

      LET OP: Aan de minor kunnen 24 studenten deelnemen. Als er minder dan 15 studenten zich hebben aangemeld, dan kan er gekozen worden om de minor niet door te laten gaan.

       
       

      Praktische info

      Heb jij al nagedacht over je minorkeuze? Wil je jezelf verder in je vak verdiepen, of juist iets totaal anders doen? Je minorkeuze kan best lastig zijn. Het belangrijkste is dat je iets kiest dat écht bij jou past. Zo kun je jezelf onderscheiden van anderen en je studie nog persoonlijker maken. Maar hoe kies je dan? En waaruit kun je kiezen?  

      (Online) minor voorlichtingsweek
      Om je te helpen met je keuze organiseren we een (online) minor voorlichtingsweek van 11 t/m 14 november 2024. Tijdens deze voorlichtingen kom je meer te weten over de inhoud van de minoren en kun je eventuele vragen stellen. Aanmelden is nu mogelijk!

      Er zijn op dit moment geen activiteiten gepland voor deze opleiding. Wil je toch graag langskomen of heb je een vraag? Neem dan contact met ons op.

      Voertaal

      De voertaal is Engels. Als er geen internationale student is dan spreken we Nederlands.

       

      Locatie en contact