Communicatie - International Event, Music & Entertainment Studies (voltijd)

  • In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Bij CO IEMES word je opgeleid tot communicatieprofessional die gespecialiseerd is in het ontwikkelen van creatieve concepten voor de event-, music- & entertainmentindustrie. Je leert creatieve communicatieconcepten en -formats te ontwikkelen die tot de verbeelding spreken. Je doet opdrachten voor festivals, radio, televisie, pretparken, theaters, de film- en de game-industrie. Onze afgestudeerden zie je onder andere terug bij communicatie- en evementenbureaus, innovatieve startups, tv-producenten en themaparken.

Wat kun je van ons verwachten

CO IEMES legt de nadruk op communicatie, conceptontwikkeling en creativiteit. Daarbij krijg je alle onderwerpen die horen bij het profiel van communicatieprofessional.
Docenten uit de praktijk leren je de evenementen-, muziek- en entertainmentbranche van binnenuit kennen. Het onderwijs bestaat uit een mix van colleges en groepsprojecten. Daarnaast maak je vanaf jaar 1 meters in de praktijk. We vinden het belangrijk dat je jezelf op persoonlijk en professioneel gebied ontwikkelt tot een zelfverzekerde young professional.
De opleiding leidt op tot de graad van Bachelor of Arts met als extra aantekening 'IEMES'.

Wat verwachten wij van jou

De opleiding verwacht dat je je best doet om boven de middelmaat uit te stijgen. Bij IEMES volg je een opleiding die midden in de wereld staat. IEMES is meer dan studeren alleen. Tijdens je studie werkervaring opdoen als communicatiemedewerker in één van de branches, vrijwilligerswerk doen op festivals of actief zijn in de muziek, bij radio/televisie of in de gameindustrie: dát maakt je een topstudent. De overeenkomst tussen IEMES-studenten is dat zij hun dromen najagen en een concept, dienst of product willen neerzetten waar ze trots op zijn!

Open dag - 18 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Arts

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Tilburg
Opleiding B Communicatie

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM wiA of wiB, toelating wel mogelijk na behalen wiskundetoets +
EM + +
NG + +
NT + +

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.