• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Lopen, dingen optillen, sporten: je doet het elke dag zonder er echt bij na te denken. Je komt pas terecht bij een fysiotherapeut als er iets niet goed gaat: je hebt een blessure opgelopen bij het sporten, je hebt last van een hernia of je hebt pijn bij het lopen en weet niet goed waar het vandaan komt.

Een fysiotherapeut helpt mensen om te bewegen zonder pijn en zoekt uit hoe zij klachten in de toekomst kunnen voorkomen.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Wij leren je onder andere waar je als fysiotherapeut allemaal mee te maken krijgt. Naast patiënten heb je ook te maken met collega’s, artsen, specialisten en andere paramedici. Al beheers je feilloos de theorie, sociale vaardigheden zijn minstens zo belangrijk voor het goed uitoefenen van je beroep. Daarom is er veel aandacht voor praktijktraining en werk je al tijdens je studie veel samen met medestudenten.
In kleine groepen maak je werkstukken en werk je aan praktijkopdrachten. Uiteraard onder begeleiding van docenten en een studieloopbaanbegeleider.

Wat verwachten wij van jou

Jij wilt mensen graag helpen om te bewegen zonder pijn. Je vindt het interessant om uit te zoeken hoe je klachten in de toekomst voorkomt. Je bent geïnteresseerd in mensen van alle leeftijden, zowel op medisch als op sociaal gebied.
Je hebt een groot inlevingsvermogens en bent bereid om kritisch te kijken naar je eigen manier van omgang met anderen. Daarnaast zijn besluitvaardigheid en een oplossingsgerichte instelling belangrijke karaktereigenschappen. Verder ben je bereid om hard te studeren: naast de praktijklessen krijg je ook veel theoretische vakken.