Sprint naar content
Placeholder for Fontys video
Kom eens naar onze open dag of proefstudeerdag en maak vrijblijvend kennis met onze docenten en studenten. Zij informeren je graag over hun ervaringen op de opleiding.”
 

Opbouw HBO-ICT per jaar

HBO-ICT is een vierjarige brede bacheloropleiding. In het eerste jaar start je met een brede oriëntatie op vijf profielen:

Profielen

In het eerste jaar werk en leer je vijf dagen per week met andere studenten in een Open ICT Lab. Je leert binnen de vijf profielen en maakt proftaken in groepen van zes studenten. Aan het einde van de eerste 20 lesweken heb je één profiel als basis gekozen.

Daarnaast heb je de mogelijkheid om een leervorm te kiezen die bij jou past. Dit zijn verschillende manieren om kennis en vaardigheden op te doen. Het kan variëren van meer gestructureerd en voorspelbaar tot meer open en met een eigen inbreng van de student. Om te starten met deze opleiding kies je vooraf voor de leervorm Demand-based learning of Course-based learning. Lees meer over deze leervormen.

Vanaf het tweede jaar kun je kiezen uit een profiel of een specialisatie die het beste bij jou past. We begeleiden je goed bij het maken van die keuzes.

Je kunt kiezen uit de volgende specialisaties: 

Specialisaties

Zo kun je je persoonlijke leerroute samenstellen.

Vanaf nu kun je ook kiezen voor de leervorm Open Learning en vanaf semester 4 voor Research-based learning. Lees meer over onze leervormen.

In de eerste helft van je derde studiejaar ga je stage lopen bij een bedrijf. Dé mogelijkheid om dat wat je tijdens je opleiding hebt geleerd, ook echt in praktijk te brengen. Je doet één grote opdracht in de ICT-richting waarin je je wilt verdiepen, binnen een door jou gekozen bedrijf of organisatie. Natuurlijk helpen wij je bij die keuze.

We hebben een sterk samenwerkingsverband met ruim 120 bedrijven. We krijgen regelmatig aanbiedingen van bedrijven voor geschikte stages. Je mag hieruit kiezen, maar je mag ook zelf op zoek gaan naar een bedrijf.

Je laatste jaar staat in het teken van je afstuderen. Je doet een grote opdracht op het niveau van een startende HBO-ICT’er, met daarin geïntegreerd een klein onderzoek. Je maakt een afstudeerscriptie en je rondt je afstudeerfase af met een eindpresentatie op school, voor je bedrijfsbegeleider en docenten.