Sprint naar content

Hbo voorbereidingsprogramma

Hbo voorbereiding mbo

(in het kader van het Keuzedeel Voorbereiding hbo K0125)
Wil jij ervaren hoe het is om student te zijn op het hbo? Of wil je een beter beeld krijgen van een hbo-opleiding? Neem deel aan het voorbereidingsprogramma speciaal voor mbo studenten op het hbo.

Neem deel aan een serie van 5 bijeenkomsten en werk samen in projectgroepen (afhankelijk van de gekozen opleiding) aan een casus of product van de opleiding van jouw keuze. De uitwerkingen van de opdrachten binnen deze module kun je ook gebruiken als input voor het samenstellen van je portfolio van het Keuzedeel Voorbereiding hbo!

Voor wie?

Het voorbereidingsprogramma mbo is bedoeld voor mbo-studenten die een vervolgopleiding aan het hbo overwegen en richt zich voornamelijk op kennismaken met het studeren aan het hbo en met de inhoud van de hbo-opleiding. De bijeenkomsten worden verzorgd door hbo-docenten en -studenten.

Wanneer?

Het hbo voorbereidingsprogramma start eind november en is in januari afgerond. De bijeenkomsten zijn op vrijdagochtend van 09.00 -12.00 uur We houden rekening met de geldende maatregelen tegen de verspreiding van het coronavirus. Daarom kan het zijn dat de bijeenkomsten mogelijk (deels) online zijn.

Data bijeenkomsten

  • vrijdag 25 november 2022
  • vrijdag 9 december 2022
  • vrijdag 16 december 2022
  • vrijdag 13 januari 2023
  • vrijdag 20 januari 2023

Data en aanmelden '23-'24

Data van het hbo voorbereidingsprogramma in 2023 en de aanmelddata worden medio februari 2023 op deze pagina geplaatst.