Sprint naar content
 

FHK Juryrapport Mick Stender / Mick van HaarenJuryrapport Mick Stender / van Haaren
Jacques de Leeuw Prijs 2021
categorie Performing & Design

What you see is what you get. Dat gaat zeker op voor singer-songwriter Mick van Haaren alias Mick Stender. Niks geen mystificatie van het artiestendom, geen onnodige poeha, zelfs geen greintje onzekerheid. Mick overschreeuwt zich niet en is net zo transparant als de wetgel die zijn indrukwekkende kuif zo fraai overeind houdt. Daarbij heeft hij een duidelijke missie en die brengt hem bij stevige americana, zo schreef ook het Brabants Dagblad al over hem. Het had niet veel gescheeld of Stage Entertainment had hem ingelijfd in de musicalwereld. Mick was namelijk al vroeg een musical-sterretje-in-de-dop, met rollen in populaire musicals als Joseph and the Amazing Technicolor Dreamcoat en Oliver. Maar zijn dansmoves waren niet om mee door te breken, zijn stem, muzikaliteit en liedschrijftalent beloofden echter veel goeds. En zo kwam hij via een paar omwegen uit bij de gestileerde Americana, in een strakke en gave vertolking.

Mick is een nuchter jongen, een vakman die mensen graag wil onderdompelen in een toffe show, zodat ze voor twee uur even nergens anders aan denken, zeker niet aan de stress van werk of thuisfront. Hij weet wat hij wil, de Amerikaanse sound naar Nederland brengen, maar dan wel met een eigentijdse twist. Hij weet die klankkleur goed over te brengen. Over twintig jaar ziet hij zich dat nog steeds doen, met eenzelfde instelling, zegt hij, take it of leave it.

Wel wil de jury hem meegeven dat zijn vakmanschap ook geholpen zou zijn wanneer hij zijn artistieke ontwikkeling meer zou weten te verdiepen en zijn keelstem nog verder door zou groeien. Al waardeert de jury het ook dat Mick zo puur en eerlijk uitkomt voor dat wat hij is en waar hij voor staat: een stevige sound afgewisseld met rustigere songs binnen het smakelijke spectrum van alternatieve country met rock&roll- en rhytm&blues-invloeden. En dat zo doen, dat die zaal vol toeschouwers er rillingen van gaat krijgen. U vraagt een show? U krijgt een show. Go for it, Mick Stender!