Foto van persoon

Docentonderzoeker Life Sciences: Food Biochemistry

Dr. D.M.P.H.J. (Daniëlle) Boesten

Daniëlle Boesten studeerde Moleculaire Levenswetenschappen aan de Transnationale Universiteit Limburg, een samenwerkingsverband tussen universiteit Maastricht en universiteit Hasselt. Een promotietraject volgde bij de afdeling toxicologie aan de universiteit van Maastricht, onder de supervisie van prof. A. Bast en Dr. G.J.M. den Hartog.

In 2014 verdedigde ze succesvol haar proefschrift getiteld “Polyols and polyphenols against glucotoxicity”. In 2014 begon ze als docent-onderzoeker bij de opleiding Applied Science van Fontys Hogescholen. Haar passie ligt bij het overdragen van kennis over de raakvlakken van biologie en chemie en het liefst deze kennis toe te passen op het meten van gezondheidseffecten van voeding. Dit doet zij binnen het onderzoeksthema “Food Biochemistry”. 


Publicaties

Sarah van den Broek; Rick Verschuijten; Ester Rieter; Danielle Boesten (2017) De schijnveiligheid van antimicrobiële coatings in ziekenhuizen, Vakblad Analyse voor biomedisch laboratoriummedewerkers, Uitgave: , Pagina's: 73-75


Contact

Foto van persoon

Dr. D.M.P.H.J. (Daniëlle) Boesten

Docentonderzoeker Life Sciences: Food Biochemistry