Docentonderzoeker Life Sciences: Food Biochemistry

Dr. E.H.M. (Edith) Brusselaars-Lempens

Edith Brusselaars studeerde Biomedische Technologie (Technische Universiteit Eindhoven) en specialiseerde zich in de Chemische Biologie. In 2006 ontving ze haar MSc diploma cum laude. Een promotietraject volgde aan de faculteit Scheikundige Technologie (Technische Universiteit Eindhoven) onder de supervisie van prof. E. W. Meijer en prof. M. Merkx. In 2011 verdedigde ze succesvol haar proefschrift getiteld “Bioconjugation Strategies for Multivalant Peptide Ligands”.

Haar carrière werd voortgezet bij Zuyd Hogeschool, waar ze vier jaar werkzaam was als docent bij de toenmalige opleiding Biologie en Medisch Laboratoriumonderzoek. In 2014 maakte ze de overstap naar de opleiding Applied Science (Fontys Hogescholen), waar ze tot op heden werkzaam is als docent-onderzoeker. Haar passie is om op inspirerende wijze kennis over biochemie over te dragen aan studenten en samen met hen vernieuwend en toegepast onderzoek te doen. Binnen het onderzoeksthema “Food Biochemistry” zet ze haar ervaring, op het snijvlak van biologie en (analytische) chemie, in om te meten aan voedingsmiddelen en de effecten hiervan op gezondheid.


Publicaties

Brian M. G. Janssen; Edith H. M. Lempens; Luuk L. C. Olijve; Ilja K. Voets; Joost L. J. van Dongen; Tom F. A. de Greefc; Maarten Merkx (2013) Reversible blocking of antibodies using bivalent peptide-DNA conjugates allows protease-activatable targeting, Chemical Science, Issue 4

Monica Breurken; Edith H. M. Lempens; E. W. Meijer; Maarten Merkx; (2011) Semi-synthesis of a protease-activatable collagen targeting probe, Chemical Communications, Issue 28

Edith H. M. Lempens; Brett A. Helms; Maarten Merkx; (2011) Chemoselective Protein and Peptide Immobilization on Biosensor Surfaces, Bioconjugation Protocols


Contact

Dr. E.H.M. (Edith) Brusselaars-Lempens

Docentonderzoeker Life Sciences: Food Biochemistry