Sprint naar content
Foto van persoon

Lector Warm technology and design (onderdeel van lectoraat HIT)

Dr. ir. R.G.A. (Rens) Brankaert

Rens Brankaert is lector Warm technology and design en verbonden aan het profileringsteam Technologie in de Zorg van Fontys Paramedische Hogeschool. Daarnaast is hij ook deeltijd verbonden aan de Technische Universiteit Eindhoven als assistent professor in Industrial Design op het gebied van ‘Active and Healthy Ageing’.

Zijn passie is het ontwerpen van 'warme technologie' in de zorg, dat een menselijk perspectief geeft aan technologie in een wereld gericht op informatie en efficiëntie, als nieuwe richting binnen Human-Computer Interaction (HCI) en Design Research. Hij heeft meer dan zeven jaar ervaring op het gebied van ontwerpen voor en met mensen met dementie, waar ook zijn promotie met de titel 'Design for Dementia' over ging bij Industrial Design (TU/e).

Hij is initiator en directeur van het Technologie & Dementie expertisecentrum en Key Technology Partner (KTP) fellow aan de University of Technology Sydney in Australie. Daarnaast is hij actief betrokken bij de internationale technologie- & dementiecommunity, waaronder het geven van de 2018 (CHI) en 2019 (DIS) edities van de HCIxDementia workshop, en het hosten van de Dementia Lab conferentie 2019 in Eindhoven tijdens de DDW.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Lector Rens Brankaert

Aan het woord

Als student was Rens Brankaert al betrokken bij het verbeteren van de levenskwaliteit van ouderen. Zo ontwikkelde hij voor zijn opa die vanwege dementie tijdesn zijn fietstochtjes de weg naar huis moeilijk terug kon vinden, het WelThuis-kompas. Een kompas dat, waar hij zich ook bevindt, altijd naar zijn huis wijst. Ook in zijn onderzoek blijft hij op zoek naar middelen om voor de oudere mens het leven aangenamer te maken. Zijn motto daarbij is: Leven toevoegen aan de dagen. Niet alleen dagen toevoegen aan het leven.


2020

2019

2018

2017

2016

2015


Contact

Foto van persoon

Dr. ir. R.G.A.(Rens) Brankaert

Lector Warm technology and design (onderdeel van lectoraat HIT)