Foto van persoon

Lector Entrepreneurship

Dr.ir. G.J.J. (Ger) Post

Ger Post studeerde technische bedrijfskunde aan de Technische Universiteit Eindhoven en is aan dezelfde universiteit gepromoveerd op een onderzoek naar ondernemerschap via modulaire structuren binnen organisaties. Als associate professor en research fellow heeft hij over een periode van tien jaar een bijdrage geleverd aan het onderwijs en onderzoek op het gebied van organisatiekunde, innovatie en ondernemerschap binnen de TU/e en via het Eindhoven Centre for Innovation Studies (ECIS).

Sinds eind jaren ’90 is Ger Post werkzaam als consultant en procesbegeleider op het gebied van organisatie-ontwikkeling en innovatie. Na vijf jaren gewerkt te hebben als innovatie-adviseur bij Syntens was hij van 2005 tot 2015 mede-eigenaar van het onderzoeks- en adviesbureau Minase. Sinds 2015 is hij eigenaar van Stepsto Innovation B.V. en Stepsto Research & Consulting. In een groot aantal projecten is Ger betrokken geweest bij praktijkgericht onderzoek en verandering op het gebied van open innovatie, business development, cluster- en alliantievorming, facility sharing en campusontwikkeling.

Sinds oktober 2011 is Ger Post als lector Industrial Engineering and Entrepreneurship verbonden aan Fontys Hogescholen en geeft sturing aan de activiteiten van het lectoraat. Hij is tevens verbonden aan het Fontys Centrum voor Ondernemerschap. Ger Post is fellow van Dutch Academy of Research in Entrepreneurship (DARE), lid van het Nederlands Lectoren Platform Ondernemerschap (NLPO) en scientific panel member van International Society for Professional Innovation Management (ISPIM). Daarnaast is hij bestuurslid van Metal Valley Netherlands en lid van de Raad van Commissarissen van het Parktheater in Eindhoven.

Wegens het niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.Publicaties

  • Kirkels, Yvonne; Post Ger (2013) Crowd Voting, a Method tested in Favour of Entrepreneurship, ISPIM

  • Kaefer, Claudia; Post, Ger (2013) In search of Business Models for Gamification, ISPIM-Post, Ger (2013) Op zoek naar het DNA van de Brabantse topondernemer, Fontys i.s.m. BZW
  • Lint, Onno; Post, Ger (2013) Evaluatie Incubator 3+ programma, Fontys onderzoeksrapport

  Foto van persoon

  Dr.ir. G.J.J. (Ger) Post

  Lector Entrepreneurship