Sprint naar content
Foto van persoon

Docentonderzoeker

M.A.C. (Maartje) Kunen

Maartje Kunen is docent in de bachelor Sportkunde. Zij is sociaal planoloog (Radboud Universiteit Nijmegen) en afgestudeerd als docent aardrijkskunde (HAN). Maartje heeft gewerkt bij stedenbouwkundige adviesbureaus en bij het Kenniscentrum Sport en Bewegen.

Binnen het lectoraat Move to Be doet Maartje onderzoek naar de gezonde leefomgeving en daarmee de verbinding tussen sport, bewegen, gezondheid en ruimtelijke ordening. Hierbij staat volgende vraag centraal: ‘Hoe kunnen we de leefomgeving van mensen zo inrichten dat ze worden uitgedaagd om in beweging te komen? En wat is er nodig om mensen te stimuleren deze beweegvriendelijke omgeving daadwerkelijk te gebruiken?’


Kunen, M., Von Heijden-Brinkman, A.., Vos, S., Welten, J. & Wijntjens, I. (2020). Intersectoraal samenwerken met de buurtsportcoach aan een beweegvriendelijke omgeving. Sport & Gemeenten, 4, 21-23.

Kunen, M., von Heijden-Brinkman, A., Vos, S.B., Welten, J., & Wijntjens, I. (2020). Toegenomen aandacht voor een beweegvriendelijke omgeving. Intersectoraal samenwerken met de buurtsportcoach aan een beweegvriendelijke omgeving.
Sport & Gemeenten 68(4), 21-23.

von Heijden-Brinkman, A. Kunen, M., & Vos, S. (2020). Van alle markten thuis? Een analyse van de competenties en de ondersteuningsbehoefte van buurtsportcoaches.

van Kann, D., Kunen, M., & Vos, S.B. (2017). Beweegstimulering in het basisonderwijs: rethinking the system. Lichamelijke Opvoeding, 105(4), 42-45.


Contact

Foto van persoon

M.A.C. (Maartje) Kunen

Docentonderzoeker