Onderzoeker

M.G.E. (Myrthe) Velter

Myrthe is senior onderzoeker Circulaire Business Model Innovatie bij Fontys Expertisecentrum Circulaire Transitie, en PhD-onderzoeker Business Model Innovatie voor Duurzaamheid bij het Maastricht Sustainability Institute. Haar onderzoek richt zich op theorie en tool ontwikkeling voor grenswerk in multi-stakeholder settings, herconfiguratie van organisatiegrenzen en collaboratieve business model innovatie voor duurzaamheid en circulariteit.

Academische publicaties

  • Velter, M., Bitzer, V., Bocken, N., & Kemp, R. (2020). Sustainable business model innovation: The role of boundary work for multi-stakeholder alignment. Journal of Cleaner Production, 247, 119497.
  • Velter, M., Kemp, R., Bocken, N., & Bitzer, V. (2017). Creating Shared Value through Business Model Innovation for Sustainability: the role of Boundary Work. Paper presented at the 18th European Roundtable for Sustainable Consumption and Production, Skiathos Island, Greece
  • Velter, M., Bitzer, V., Kemp, R., & Bocken, N. (2020). Boundary work processes for sustainable business model innovation: an empirical case of circular pork production in the Netherlands. Manuscript submitted for publication.
  • Diepenmaat, H., Kemp, R., & Velter, M. (2020). Why Sustainable Development needs Societal Innovation and cannot be achieved without this. Sustainability, 2020, 12(3), 1270.
  • Velter, M., Bitzer, V., & Bocken, N. (2021). A boundary tool for multi-stakeholder sustainable business model innovation. Manuscript submitted for publication.

Populaire wetenschap publicaties:

  • Velter, M. (2021). Samen innoveren voor circulariteit: Een boundary tool voor multi-stakeholder circulaire businessmodel innovatie, Deel 1: over de tool. Fontys For Sustainability
  • Velter, M. (2021) Een boundary tool voor multi-stakeholder circulaire businessmodel innovatie – Deel 2: Toepassing voor circulair bedrijfstextiel. Fontys for Sustainability
  • Y. van Lith, & Velter, M. (2021). Stappen in de transitie naar toekomstbestendige zonne-energie. Fontys for Sustainability
  • Velter, M., Van der Westelaken, M., Sonnemans, M., & Hultermans, T. (2020). Food from Food en de Circulaire Economie’. Food from Food Magazine, 2, 14,15 -Public lecture on Circular Business Model Innovation, (2020) Innovation Origins, lecture series