• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Elektrotechniek zorgt voor vooruitgang. Bij bijna alles wat je doet - of je nu telefoneert, je computer gebruikt, (smart)televisie kijkt, mobiele apparaten bedient of de verwarming hoger zet met je telefoon via de app - ben je afhankelijk van goed functionerende elektrotechniek. Als elektrotechnisch engineer kun jij bijdragen aan het gemakkelijker en aangenamer maken van het leven. Dan hebben we het over amusement, de sport- en evenementenwereld, maar ook over industrie, gezondheidszorg en zaken als verkeersveiligheid of het intelligenter gebruiken van energie. Elektrotechniek helpt ons duurzame oplossingen te bedenken die zorgen voor een leefbare samenleving. Een carrière in de elektrotechniek is jouw toekomst!

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Bij de opleiding Elektrotechniek leiden we je op tot ontwerper in de elektrotechniek met de passende praktijkervaring. Als student bij Fontys leer je hoe je elektronische systemen van analoge en digitale elektronica ontwerpt. Omdat wij er grote waarde aan hechten dat talent kan groeien, krijg je direct vanaf de start van je studie een persoonlijke studieloopbaanbegeleider die samen met je plannen maakt, je prestaties volgt en de voortgang bespreekt. Wij zorgen ervoor dat je alle ruimte krijgt om je elektrotechnische vaardigheden te oefenen en verder te ontwikkelen door uitdagende (bedrijfs- en onderzoeks-projectopdrachten uit te voeren die resulteren in concrete producten of oplossingen.

Wat verwachten we van jou

Heb je een passie voor techniek, ben je altijd nieuwsgierig hoe iets exact werkt en wil je actief aan de slag met de ontwikkeling van innovatieve producten? Als je vindingrijk en nauwkeurig bent en wiskunde als een goed toepasbaar hulpmiddel ziet dan is Elektrotechniek de ideale opleiding voor jou. Wanneer je van begin af aan voldoende inzet levert, je leerstof consequent bijhoudt en de juiste vragen leert stellen, dan zijn wij ervan overtuigd dat je al snel gewend raakt aan het studieritme van het hbo en dat je bij ons de stabiele basis legt voor een glansrijke carrière.

 

Student voor 1 dag?

Wij nodigen je van harte uit om bij deze opleiding te komen kijken

Open dag - 24 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd ook in Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Taal
Nederlands, Engels
Graad (titel)
Bachelor of Science

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM na
NG na of nlt na of nlt
NT
Lees precies hoe het zit

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.

Download facts

Studiekosten

Collegegeld, studieboeken, laptop, ...

De kosten op een rij

Kom naar de Open avond

14 maart van 18.00 - 21.00 uur