Jouw intro en kennismaking

Eind augustus start het nieuwe collegejaar... Maar voordat de studie begint neem je eerst nog deel aan de introductieweek. Dat is Purple 2022! Tijdens deze introductieweek (maandag 22 tot en met vrijdag 26 augustus) staat kennismaken centraal.Leer je studie kennen en maak vrienden voor het leven

Je maakt kennis met je studiegenoten en ontmoet hier vrienden voor het leven. Je wordt helemaal wegwijs gemaakt in jouw opleiding en studiestad. Gezamenlijk eten, samen de stad ontdekken, elkaar en de opleiding leren kennen, samen herinneringen maken en nog veel meer… Hoe dat eruit gaan zien, wat je allemaal nodig hebt, waar je moet zijn, wie je kunt bereiken, dat alles vind je hier! We maken er een fantastische week van.

Check deze pagina regelmatig om op de hoogte te blijven.


Programma

van de vetste introductie voor Nederlandse HBO-ICT studenten!

Na twee jaar mogen we eindelijk weer de introductie volledig aanbieden. En dit jaar is het niet zomaar een introductieweek. Het is namelijk het lustrumjaar! Salve Mundi bestaat 5 jaar en daarom pakken we groter uit dan ooit tevoren! Wil jij nou bij deze speciale editie van de HBO-ICT introductieweek zijn? Meld je dan nu aan! Zeg nou eerlijk, wie wil dat nou niet?

Op maandag word je om 15:30 uur op de evenementenlocatie verwacht. Na het inchecken kun je een slaapplek uitzoeken en de locatie verkennen. 's Avonds wordt er eten voor jullie geregeld met daarna een vette feestavond met Dj’s om de introductieweek met een knal in te luiden.
We starten de dag met een heerlijk ontbijtje waarna we een hele middag aan sport en spel georganiseerd hebben voor jullie. Denk aan touwtrekken, het Houdini spel en veel waterspellen (bij goed weer). De lunch en het avondeten wordt door ons vandaag verzorgd. 's Avonds zal er levend stratego in het bos gespeeld worden en we sluiten de avond weer af met een knal in onze feestzaal.
Woensdag is de Fontys dag voor alle demand based studenten. Je wordt om 09:30 verwacht op de Fontys Rachelsmolen. Dit betekent dat je na het ontbijt en het samenstellen van je lunchpakketje zal vertrekken richting Fontys. Vanuit Fontys krijg je hier nog meer info over. De course based studenten hoeven zich geen zorgen te maken, ook voor hen zijn er activiteiten georganiseerd. ’s Middags hebben we een programma voor jullie in de stad met daarin een crazy88 en vossenjacht. Vanaf 17:00 uur zijn we welkom op Stratum en het Stadhuisplein waar we mogen feesten. Ook zal er een kroegentocht plaatsvinden waarbij we langs de leukste kroegen van Eindhoven gaan, inclusief onze stamkroeg Villa Fiësta. Let op! Vandaag wordt er verwacht dat jullie zelf avondeten regelen.
Donderdag gaan de course based studenten naar Fontys. Zij worden om 09:30 uur verwacht op school. Vanuit Fontys krijg je hier nog meer info over. Je zal dan 's middags meteen vanuit Eindhoven naar het Purple Festival worden gebracht. Op locatie zal voor de demand based studenten de dag iets later starten. 's Middags is er nog een waterpong toernooi voor jullie georganiseerd waarna je naar het Purple Festival gebracht wordt. Terug op locatie zal er nog een afterparty zijn. Let op! Vandaag wordt verwacht dat jullie zelf avondeten regelen.
Helaas zit het er vandaag allemaal weer op. Je ruimt je slaapplek op, neemt (tijdelijk) afscheid van iedereen en gaat terug naar huis om bij te komen en het studiejaar goed te beginnen. We hopen dat jullie het erg naar jullie zin gehad hebben, veel vrienden gemaakt hebben en met een goede start het schooljaar in gaan.

Foto's en video's

Tijdens de introductieweek worden veel foto's en video's gemaakt. Vaak zijn dit foto's en video's gemaakt door professionele fotografen en filmers in opdracht van Fontys. Door deel te nemen aan de introductieweek ga je ermee akkoord dat de foto's en/of video's gepubliceerd worden (op o.a. social media, flyers, advertenties en websites). Geef gerust aan deze mensen door als je niet in beeld wilt zijn. Achteraf vragen om verwijdering mag ook via purple@fontys.nl

#purple2022

Wij vinden het superleuk te zien hoe jij Purple beleeft! Deel je foto's en video's met ons!

Foto's en video's Salve Mundi

Achteraf vragen om verwijdering is bij de foto's van Salve Mundi via media@salvemundi.nl

Volg Fontys op social media


Aanmelden

Ben jij een demand based of Nederlandse course based student, dan is deze introductie echt wat voor jou!
Salve Mundi organiseert jaarlijks de introductieweek: De FHICT-introductie. Het is een week vol avontuur en teambuilding in Eindhoven. Zo leer je ook de stad beter kennen. Salve Mundi is druk bezig geweest om dit allemaal mogelijk te maken voor de nieuwe studenten dit jaar. De introductie vindt plaats van maandag 22 augustus tot en met vrijdag 26 augustus. De introductie kost 90 euro. Houd na het inschrijven je mail in de gaten voor updates, je zult later namelijk een mail ontvangen met daarin de betalingsdetails en aanvullende informatie!
De introductie duurt 5 dagen. Op de locatie is een groot evenementenzaal met bar waar zowel alcohol (18+) als frisdrank verkocht zal worden door middel van consumptiebonnen. De locatie bevindt zich bij een bosrand en een mooi open veld. Genoeg ruimte voor activiteiten dus!

Heb je nog vragen, mail dan naar intro@salvemundi.nl

Na je betaling van de introductiebijdrage 90 Euro is je aanmelding definitief!

Sfeerafbeelding Fontys Sfeerafbeelding Fontys


Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Aanvullende info

Als je om medische redenen een dieet volgt, bepaalde (voedsel)allergieën hebt of vegetariër bent, geef dit dan aan op het aanmeldformulier. We proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Heb je hier nog vragen over, mail die dan naar intro@salvemundi.nl of via Whatsapp Salve Mundi telefoon: +31 6 24827777

Fontys Hogeschool ICT
Rachelsmolen 1, gebouw R10
5612 MA Eindhoven

Het adres van de evenementenlocatie wordt voor de introductie bekend gemaakt aan de deelnemers.

Alcohol

Tijdens de hele introductie geldt er dat er voor 16:00 uur geen alcohol geschonken mag worden. Alle deelnemers zijn toegestaan om alcohol te nuttigen mits ze voldoen aan de volgende voorwaarden: 

 • In het bezit zijn van een geldig identificatiebewijs; 
 • Minimaal 18 jaar of ouder zijn; 

Alcohol aan de bar mag ten alle tijden door het barpersoneel geweigerd worden, wanneer zij denken dat een deelnemer al genoeg heeft gedronken deze avond. Ook zal tijdens de feestavonden geen sterke dranken geschonken worden. Ook als blijkt dat mensen niet of nauwelijks meer aanspreekbaar zijn, zullen deze mensen vriendelijk verzocht worden om naar huis te gaan of hun contactpersoon wordt ingelicht om hem/haar op te komen halen. Wanneer er bij binnenkomst op de evenementenlocatie geconstateerd wordt dat je sterke drank mee hebt genomen heb je de kans om het af te staan. Wanneer er tijdens de intro sterke drank tot 15% wordt aangetroffen wordt dit van je afgepakt. Voor sterke drank van 15% en hoger bestaat de kans dat je naar huis gestuurd wordt.

Drugs

Gedurende de introductie mag er geen drugs geconsumeerd worden. Hier willen wij duidelijke regels vastleggen waaraan iedereen te houden heeft. Medicijnen zijn uitgezonderd van deze regeling.

Harddrugs
Harddrugs zijn ten strengste verboden gedurende introductie voor iedereen.

Bij betrapping op het gebruik van harddrugs in elke vorm zal er een burgerarrest gedaan worden waarbij alleen de crew van de introductie en het bestuur van Salve Mundi ingelicht zal worden. De crew zal daarbij de contactpersonen van de deelnemer inlichten. Daarbij zal de crew de desbetreffende persoon naar huis sturen.

Softdrugs
Softdrugs zoals wiet en hasj zijn op verzoek van de locatie waar de introductie gaat plaatsvinden verboden. Op de evenementenlocatie worden softdrugs in legale hoeveelheden afgepakt en weggestopt in de op evenementenlocatie aanwezige kluis. Wanneer een kind weigert om zijn goederen af te staan zal het contactnummer welke de deelnemer heeft opgegeven als een bereikbaar persoon worden gebeld. Hier wordt dan in overleg met de contactpersoon actie ondernomen om de persoon thuis te krijgen/brengen.

Het roken van tabak of shag is toegestaan op het terrein.

Tijdens de intro lopen er een aantal Bhv'ers rond. Deze personen zijn te herkennen aan fel gekleurde armbanden.
De introductieweek gaat 90 euro kosten. Voor dit bedrag krijg je 5 dagen toegang tot de introductie en een jaar lang lidmaatschap bij Salve Mundi t.w.v. 20 euro. Wanneer je je ingeschreven hebt zal je zo snel mogelijk een mail met een betaalverzoek krijgen. Mocht je niet meer mee willen en heb je je wel ingeschreven, dan hoef je het betaalverzoek niet te betalen. Heb je al betaald en wil je niet meer mee, neem dan even contact met ons op.
Als je om medische redenen een dieet volgt, bepaalde (voedsel)allergieën hebt of vegetariër bent, geef dit dan aan op het aanmeldformulier. We proberen daar zoveel mogelijk rekening mee te houden. Heb je hier nog vragen over, mail die dan naar intro@salvemundi.nl of via Whatsapp Salve Mundi telefoon: +31 6 24827777
Tijdens de gehele intro zullen foto’s gemaakt worden. Deze kunnen openbaar worden gemaakt of gebruikt worden voor promotionele doeleinden. Bij deelname aan de introductie geef je hiervoor toestemming.


Smoelenboek

De crewleden zijn (oud-) studenten van de opleiding. Deze hebben voor jou de intro georganiseerd en staan tijdens de intro 24/7 voor jou klaar. Hieronder lees je wie de crewleden zijn.
Sfeerafbeelding Fontys

Ella Zuidema

Hey, ik ben Ella, 22 jaar oud en woon in Eindhoven de gekste!! Op het moment zit ik in het 4e leerjaar van software engineering. Ik ben lid van bestuur, activiteitencommissie en introcommissie van Salve Mundi. Buiten schooltijd ben ik vaak op het terras te vinden en rij ik paard. Ik help deze intro mee omdat ik al een paar jaar als ouder mee ben geweest en het leek me leuk om deze nu mee te organiseren. Ik kan niet wachten tot de intro begint, jullie ook?!?!

Sfeerafbeelding Fontys

Femke Hoevenaars

Hey hey, Ik ben Femke. Ik ben 23 jaar en een echte intro-veteraan. Ik was erbij de eerste intro en heb het daarna elk jaar mogen zien groeien tot het superleuke spektakel wat het nu is geworden. Buiten het rond commanderen van alle lieve kindjes op de intro, kan ik ook genieten van een biertje, netflix en creatief bezig zijn. Ik hou ervan om een praatje te maken of mensen te verpulveren met bierpong. Bij deze ben je uitgedaagd! Hopelijk tot komende intro!

Sfeerafbeelding Fontys

Gijs Zwegers

Hey hey, ik ben Gijs en ik zit momenteel in het 4e leerjaar van software engineering en ben bezig met afstuderen. Buiten school om ben ik vaak terug te vinden op feesten en festivals en zit ik bij de vrijwillige brandweer. Nadat ik in 2018 als kiddo op de intro heb rondgelopen leek het mij heel top om als crew mee te helpen bij het organiseren. En zo ook dit jaar leek het mij gaaf om weer een hele coole intro mee te organiseren, als jullie net zo enthousiast als ons zijn dan moet dit zeker wel lukken!!

Sfeerafbeelding Fontys

Luuk Hendriks

Hoi ik ben Luuk. Als oprichter van Salve Mundi doe ik nu voor de 5e keer mee aan de introductie. Binnen de vereniging ben ik nog actief als projectleider van de intro, daarom zal ik mij met name bezighouden met de planning en logistiek tijdens de introductie. Ik ben intussen werkzaam als Power BI data analist in de logistieke sector en dus afgestudeerd in ICT & Business. Ik heb veel zin in deze intro, eindelijk weer een week gek doen. Ik zie jullie graag aan de bar!

Sfeerafbeelding Fontys

Maltie Parsoe

Ik ben Maltie, 21 jaar oud en woon in Eindhoven. Ik kom uit Venray maar ben op kamers gegaan toen ik 17 was. Ik ben bezig met afstuderen in ICT & Business en ben bestuurslid van de studievereniging. Bij mij kun je altijd aankloppen als je hulp nodig hebt. Ik help je graag! Mij zal je dit jaar snel op een festival tegenkomen. Binnen Salve Mundi heb ik ook een jaar bij de feestcommissie gezeten en zit ik nu ook bij de reiscommissie.

Sfeerafbeelding Fontys

Quint Legius

Hoi Ik ben Quint, 21 jaar en doe veel voor ICT, reis en intro commissie en sinds kort voor het bestuur. Samen met de rest hebben we deze toffe intro kunnen organiseren en hoop ik dat jij er uiteraard bij bent. Verder ben ik verantwoordelijk voor het beheren en ontwikkelen van de website. Daarbij volg ik op het moment ICT & Software Engineering bij Fontys Hogeschool ICT in S4.

Sfeerafbeelding Fontys

Robin Blom

Hoi! Ik ben Robin, 22 jaar oud en woonachtig in het kleine dorpje Lith. Momenteel zit ik in het einde van het vierde jaar aan de opleiding HBO-ICT. Zelf ben ik activiteitencommissie- en intro-commissie van Salve Mundi. Naast het studentenleven hou ik van gezelligheid en muziek! Ik ben zelf meerdere keren intro-papa geweest waardoor ik hoop om dit jaar nog meer intro-kleinkinderen te krijgen waarmee ik gezellig kan feesten. Ben jij hier één van?

Sfeerafbeelding Fontys

Sanne Hermans

Ik ben Sanne, 19 jaar oud en woon in Helmond Brandevoort. Op dit moment zit ik in het 4e semester van ICT & Technology. Ik vind het erg leuk om dingen te doen voor Salve Mundi en ben dus lid van de intro, reis en ICT-commissie daarnaast ben ik ook bestuurslid van Salve Mundi. Wij zijn erg hard bezig met het organiseren van een super vette intro en we hopen dat jullie daaraan deel gaan nemen!

Sfeerafbeelding Fontys

Tjerk van Gerwen

Hi, Ik ben Tjerk en ben inmiddels 23 jaar oud en woon in een studenten huis in Eindhoven. Ik zit op het moment in semester 6 van ICT & Infrastructuur. Ik ben ook actief binnen de studievereniging Salve Mundi, ik zit namelijk in de intro, reis en kamp commissie. Buiten schooltijd ben ik veel bezig met m’n eigen bedrijfje en toch ook wel gamen. Daarnaast ben ik in 2019 als intro kind meegegaan en leek het me gaaf om dit jaar mee te helpen organiseren. Ik hoop jullie te zien in augustus!

Sfeerafbeelding Fontys

Wesley Vermeulen

Hey! Ik ben Wesley, één van de toppers die dit jaar de intro organiseert. Ik ben pas afgestudeerd in ICT & Media Design. Naast de introcommissie heb ik een jaar banners en social media posts gemaakt in de mediacommissie en ben ik al vanaf het eerste jaar lid van Salve Mundi. Ook ben ik in het weekend te vinden op verschillende hardstyle festivals of feestjes en zit ik graag met een speciaal biertje op het terras. Ik heb al zin in die vette intro, jij ook?!

Sfeerafbeelding Fontys

Mitchell Vermeulen

Hey! Ik ben Mitchell, 23 jaar en woonachtig in m'n huisje in Eindhoven! Sinds dat Salve Mundi bestaat ben ik er al bij en heb ik in het bestuur gezeten, de activiteitencommissie opgericht en zit ik nu naast de introcommissie ook in de feestcommissie. Ook al zit ik al een tijdje niet meer op FHICT en ben ik fulltime werkzaam als Software Developer, kan ik Salve Mundi niet loslaten. Dit jaar ben ik barhoofd en ga ik zorgen dat er altijd genoeg eten en drinken voor jullie is! Ik zie jullie graag aan de bar waar ik altijd in ben voor een praatje (en een drankje)!

Sfeerafbeelding Fontys

Lucas Beekmans

Aangenaam! Ik ben Lucas, 23 jaar en woon in Helmond. Momenteel werk ik als ICT medewerker, daarnaast werk ik als light jockey en help ik mee bij het organiseren van verschillende evenementen. In mijn jongere jaren heb ik HBO-ICT gestudeerd met als richting Media Design. Helaas heb ik de studie nooit afgemaakt. In die tijd heb ik onder andere in de feestcommissie gezeten, toen organiseerde deze commissie ook nog de introductie. Mede door mijn achtergrond in het organiseren en plannen van evenementen kon ik het organiseren van de introductie niet loslaten. Zo kan ik toch nog van het studentenleven genieten! Op de intro kan je me vinden achter de licht- en geluidstafel of achter de draaitafel. Kom gezellig een praatje maken!

Sfeerafbeelding Fontys

Wouter Stouten

Hey, ik ben Wouter, 27 jaar, en ik woon in Someren. En ik ben fulltime werkzaam als 1e/2e lijns Support Engineer. Ondanks dat ik mijn opleiding niet heb afgemaakt, ben ik al een lange tijd actief bij Salve Mundi. Ik ben Commissaris Extern geweest in het 4e bestuur, en sinds Oktober ben ik voorzitter van de Reiscommissie! Dit jaar is mijn eerste jaar als lid van de introcommissie, en ik heb enorm veel zin om een geweldige intro voor jullie neer te zetten! Ik hoop dat jullie ook zin hebben in een geweldige week, en ik zie jullie graag in augustus!


Paklijst

Om ervoor te zorgen dat jij optimaal voorbereid bent op de introductie kun je onderstaande paklijst afvinken, dan staat niets jou meer in de weg om een geweldige introductieweek mee te maken.

 • Bevestiging van betaling, welke per mail aan je is verstuurd
 • Douchespullen
 • Overige toiletspullen zoals tandenborstel, tandpasta etc.
 • Zonnebrand
 • Festivalschoenen (oud en vies)
 • Genoeg schone kleding (Het introshirt moet de gehele week gedragen worden. Je krijgt er 2, wees er zuinig op)
 • Goede zin
 • Handdoek
 • Identificatiebewijs
 • Lampje
 • Pinpas (met genoeg saldo voor 5 dagen feest)
 • Kussen en slaapzak of ander beddengoed. Een matras overtrek is verplicht! (Er is aleen een matras aanwezig, de rest moet zelf meegenomen worden)
 • Warme kleding voor de avond
 • Slippers
 • Een goede powerbank (stroom is beperkt op de locatie)
 • Paracetamol
 • Medicatie, mocht je deze nodig hebben.
 • Zwemkleding


FAQ

Zie het kopje Programma.
Wanneer jij betaald hebt voor de intro moet je 5 dagen aanwezig zijn. Wanneer je niet meedoet met deze betaalde introductie ben je alleen de woensdag verplicht om aanwezig te zijn. Dit is de dag dat je kennis maakt met je klas. Wanneer je geen 5 dagen aanwezig wil of kunt zijn maar wel betaald hebt, neem dan even contact met ons op via intro@salvemundi.nl of +31 6 24 82 77 77.
Nee, dat is helaas niet mogelijk.
Wanneer zou je die niet willen dragen?! Nee, zonder grappen. Het introshirt krijg je op maandag als je met de intro mee doet. Het dragen van het shirt is verplicht. Dit met de reden dat zowel jouw intro-ouder als de organisatie kan zien dat jij bij deze opleiding hoort en er zo voor kunnen zorgen dat alles soepel verloopt. Het T-shirt is dus een herkenningspunt. Wanneer jij het shirt niet draagt kan het dus gebeuren dat we je vergeten mee te nemen vanuit bijvoorbeeld school naar de evenementenlocatie.

Jouw introductieweek wordt mede mogelijk gemaakt door Gemeente Eindhoven, Gemeente Tilburg en Gemeente Venlo
Sfeerafbeelding Fontys