SmartClips

Wij als Embedded Fitness bieden een aantal innovatieve producten, bijvoorbeeld onze SmartClips. Hét interactieve trainingssysteem met LED-lampen dat ervoor zorgt dat bewegen vele malen leuker wordt! Via onze eigen ‘SmartClips App’ kun je je eigen training samenstellen. De reactielampjes testen je lichaam vervolgens op het gebied van reactie, coördinatie, kracht en snelheid. Dit systeem biedt veel kansen voor het onderwijs, de fitnessbranche, fysiotherapeuten en de zorgsector.

Om de SmartClips op een efficiëntere manier in te zetten binnen de fysiotherapie, hebben we de hulp van Fontys Paramedische Hogeschool ingeschakeld. Studenten Fysiotherapie van Fontys Paramedische Hogeschool zijn met onze SmartClips aan de slag gegaan. Aangezien wij geen specifieke oefeningen hebben voor bepaalde aandoeningen, lag hier de focus op. Fontys Paramedische Hogeschool ging op zoek naar geschikte oefeningen voor bepaalde aandoeningen. Hierbij werd gekeken hoe SmartClips ingezet kan worden.

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

Tijdens een bepaalde periode werden de SmartClips actief gebruikt door zowel studenten als docenten van Fontys Paramedische Hogeschool. Via een evaluatieformulier konden zij hun ervaringen met de SmartClips delen. Dit kan Embedded Fitness vervolgens meenemen voor verdere ontwikkeling van de clips.

Daarnaast vinden wij dat er te veel mensen zijn die kampen met beweegmogelijkheden door heupproblemen. Hiervoor willen wij met onze SmartClips in actie komen. Daarom ontwikkelen we oefeningen die bijdragen aan de beweegmogelijkheden van mensen met heupproblemen in Nederland. Wij denken dat Fontys Paramedische Hogeschool hier een goede bijdrage aan kan leveren. Wellicht een mooi project voor de toekomst.

Wij hebben de samenwerking met Fontys Paramedische Hogeschool als zeer prettig ervaren en kijken uit naar een toekomst als partners!

Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys