René Voets

Senior manager Marketing Particulieren Interpolis, lid KlimaatAdviesraad gemeente Tilburg.

Inbreng

In 1995 studeerde ik af aan de Technische Universiteit Eindhoven op het gebied van Organisatiekunde en Operational Research en Statistiek binnen de faculteit Technische Bedrijfskunde. Na een aantal jaren als organisatieadviseur te hebben gewerkt, ben ik in 1998 begonnen bij Interpolis. Ik heb diverse functies vervuld waaronder manager Vernieuwing en manager Zorg. Als manager Vernieuwing was ik verantwoordelijk voor een twee jaar durende vernieuwingsprogramma. Dit heeft geleid tot nieuwe producten, nieuwe klantinteractiemogelijkheden (zoals app’s en internetplatformen) en het neerzetten van preventie als onderscheidend element voor Interpolis in de markt. Nu ben ik verantwoordelijk voor marketing en sales van de particuliere verzekeringen van Interpolis, waaronder zorgverzekeringen.

In mijn vrije tijd ben ik een zeer actieve tennisser en in de wintermaanden sta ik regelmatig op de ski’s. Ik merk iedere keer weer dat sporten ervoor zorgt dat ik me fit en energiek voel.

Toekomstperspectief en effect inzet samenwerking Raad van Advies en Fontys Sporthogeschool

Ik ben ervan overtuigd dat sporten en bewegen invloed hebben op de mentale en fysieke gezondheid van mensen. En daar geloven wij als zorgverzekeraar ook in. Kinderen op jonge leeftijd stimuleren om te sporten en het belang hiervan in te zien, heeft effect op het verlagen van de zorgkosten.
Fontys Sporthogescholen levert gemotiveerde, enthousiaste maar ook kritische studenten af aan de maatschappij die hier een belangrijke bijdrage aan leveren. Ik draag daar graag aan bij met gevraagd en ongevraagd advies over strategische keuzes en visie voor de opleiding.

Sfeerafbeelding Fontys

‘Zorg, Sport en Bewegen verbinden’