Sprint naar content
Profiel

Empower TEC

  • 4 maanden
  • 27-02-2023
  • Eindhoven
Het kiezen van de juiste studie kan lastig zijn. Als je het gevoel hebt dat je de verkeerde studiekeuze hebt gemaakt, kan dat teleurstelling, stress of frustratie opleveren. Niet weten wat je volgende stap is, kan zorgen voor veel onzekerheid. Precies vanwege dit gevoel ontwikkelden we binnen Fontys het programma Empower.

Over Empower

Empower is een uniek voltijd onderwijsprogramma voor studenten die (tijdelijk) gestopt zijn met hun opleiding en een nieuwe start willen maken. Tijdens het programma ontdek je door het opdoen van ervaringen en interactie met docenten, medestudenten en de buitenwereld wat jou uniek maakt. Op basis daarvan kun je een weloverwogen keuze maken voor een vervolgstap die écht bij jou past. Daarnaast blijf je in het (onderwijs)ritme en blijf je sociaal verbonden met docenten en studenten in een innovatieve leeromgeving. Empower is een omgeving waarin je niet leert uit boeken, maar door te doen, te maken, af en toe te falen en daar dan weer van te leren.

De focus van het programma ligt op jouw identiteit: ‘wie ben je, wat wil je en wat kun je?’ en hoe je keuzes kunt maken die hierbij passen. Daarnaast helpen we je met het ontwikkelen van de kennis, vaardigheden en houding die relevant zijn voor studenten en professionals van nu. De onderwerpen technologie, ondernemerschap en creativiteit vormen daarom een rode draad door ons programma. Vaardigheden als samenwerken, presenteren en regie nemen komen in ons programma naar voren en we laten je kennismaken met bijvoorbeeld lasercutting, 3D printen, video editing en photoshop. Gedurende het hele programma word je op een persoonlijke manier begeleid door onze docenten en coaches.

 

Voor wie?

Ben jij gestopt of twijfel je over jouw studiekeuze en wil je...

  • je heroriënteren op je studiekeuze
  • aan de slag met je persoonlijke ontwikkeling
  • houvast en ritme behouden
  • meer zelfvertrouwen opbouwen en trots op jezelf zijn

Dan past Empower bij jou!


Kennismaken
Voordat je start, plannen we altijd een kennismakingsgesprek. Hierin kun je alle vragen stellen die je over Empower hebt. Ook kun je dan alvast een kijkje nemen in onze onderwijsomgeving.

 

Placeholder for Fontys video
Samen op zoek naar een nieuwe studiekeuze
Elkie Blokhuis-Oerlemans over het Empower programma

 

Inhoud

Werken aan challenges

Tijdens het Empower programma werk je aan open-ended challenges. Dat wil zeggen dat de doelen en criteria van de challenges hetzelfde zijn voor elke student, maar het eindresultaat voor iedereen anders kan zijn. Zo krijg je nog beter in beeld wat jou uniek maakt! Iedere drie weken saat er een ander onderwerp centraal. In totaal zijn er 6 challenges:

Ontdek wat je inspireert en waar je energie van krijgt.
Wie en wat heeft jou gevormd? Duik in jouw levensverhaal en ontwikkel daar een tof spel over.
Ontdek je talenten en waarden en zet deze in om iets te betekenen voor anderen.
Je vergelijkt jouw opgedane kennis over jezelf met potentiele nieuwe opleidingen. Wat past en wat past niet?
Kies voor één van de volgende opties, afhankelijk van waar jij bent in je (keuze)proces: 
- Duik in je toekomst door een duidelijk beeld te schetsen van de 3 opleidingen/ beroepen die je het meest aanspreken.
- Ontwikkel een oplossing voor een probleem dat bestaat in het vakgebied/ bij de opleiding waar jij voor gaat kiezen.
Verzamel alle kennis die je (over jezelf) hebt opgedaan en leg dit op een toffe manier vast zodat je het mee kunt nemen je toekomst in.
 
 

Vrijstelling minor

Wanneer je het Empower programma succesvol hebt doorlopen, ontvang je een bewijs van succesvolle deelname. Dit bewijs kun je gebruiken om vrijstelling te vragen voor een minor (binnen Fontys). Je kunt een vrijstelling aanvragen door een formeel verzoek in te dienen bij de examencommissie van de opleiding die je gaat volgen. Soms kun je het bewijs niet inzetten: als de opleiding geen minor bevat, kun je geen vrijstelling krijgen. Ook om andere gegronde redenen kan de examencommissie besluiten om je verzoek af te wijzen.

 
Placeholder for Fontys video
Valentijn volgde het Empower programma in 2022. Hij maakte een documentaire.

 

Aanmelden

Iedere drie weken is er een startmoment. Voordat je start,plannen we altijd een kennismakingsgesprek.Goed om te weten: je zit nog nergens aan vast als je je aanmeldt. Na de kennismaking beslis of je daadwerkelijk gaat starten.

Kennismaking plannen? Neem contact op met Elkie Blokhuis-Oerlemans: e.oerlemans@fontys.nl.

Startdata


Wordt hier geen startdatum en aanmeldknop getoond?
Dan is aanmelden op dit moment (nog) niet mogelijk.
Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de cursus/opleiding. We helpen je graag verder!
Alle contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

 

 

Praktische info

Niveau
Cursus
Studieduur
8 maanden
Heb je nog vragen over Empower TEC?
Stuur een mail naar empower@fontys.nl
of bel met Elkie Blokhuis-Oerlemans op 06 - 22 79 21 56.

 

Locaties en contact

Contactpersoon: Elkie Blokhuis - Oerlemans
06 22 79 21 56
empower@fontys.nl