Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn (Associate degree)

Opleidingstype
Associate degree
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
24 maanden
Graad (titel)
Associate degree
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

In het kort

Je wilt jezelf vanuit jouw eigen levenservaringen ontwikkelen tot een professionele ervaringsdeskundige, zodat je mensen optimaal kan ondersteunen bij het vinden van hun eigen weg in de samenleving. Onze betrokken docenten begeleiden je daar graag bij! Zij stimuleren je vanuit verschillende perspectieven naar sociaal-maatschappelijke vraagstukken te kijken. Je leert te denken in creatieve oplossingen. Ons onderwijs richt zich op het combineren van jouw ervaringskennis met de theorie en de beroepspraktijk. Zo ontwikkel je jezelf tot de professionele ervaringsdeskundige die je graag wilt zijn!

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten?

Bij ons werk je aan het ontwikkelen van je persoonlijke professionele identiteit als ervaringsdeskundige. Je leert hoe je je eigen levenservaringen als cliënt in wederkerigheid kunt inzetten om anderen te ondersteunen bij het vinden van ruimte voor hun persoonlijk (herstel)proces en hoe je je eigen ervaringen kunt inzetten om een herstelondersteunende omgeving en zorg te bevorderen.

Direct aanmelden

Wat verwachten wij van jou?

Je hebt een evenwichtige balans gevonden in je eigen herstelproces en je kiest er bewust voor jouw ervaringen in te zetten in de functie van professionele ervaringsdeskundige. Met je warme hart en inlevingsvermogen heb je aandacht voor het welzijn van de ander. Tegelijkertijd houd je je hoofd koel, zodat je ingewikkelde situaties binnen zorg en welzijn goed kunt ontrafelen. Je bent gedurende de opleiding werkzaam (betaald of onbetaald) als ervaringsdeskundige binnen het brede domein van GGZ, verslavingszorg, maatschappelijke opvang of jeugdzorg.

Contact opnemen