Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn (Associate degree)

Opleidingstype
Associate degree
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
24 maanden
Graad (titel)
Associate degree
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

In het kort

De Ad (Associate degree) Ervaringsdeskundigheid in Zorg en Welzijn leidt op tot professionele ervaringsdeskundigen (ervaringswerkers). Een beroep waar veel vraag naar is met een zeer gevarieerd profiel in diverse contexten. Je bent actief in verschillende rollen, zoals ondersteuner, beleidsbeïnvloeder, deskundigheidsbevorderaar, onderzoeker, bruggenbouwer, verbinder, kwartiermaker en initiator van vernieuwing. Ervaringsdeskundigen ondersteunen veranderingen ten goede van de zorg- en dienstverlening.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Bij ons werk je aan het ontwikkelen van je persoonlijke professionele identiteit als ervaringsdeskundige. Je leert hoe je je eigen levenservaringen als cliënt in wederkerigheid kunt inzetten om anderen te ondersteunen bij het vinden van ruimte voor hun persoonlijk herstelproces en hoe je je eigen ervaringen kunt inzetten om een herstelondersteunende omgeving en zorg te bevorderen.

Direct aanmelden

Wat verwachten wij van jou

Je hebt een evenwichtige balans gevonden in je eigen herstelproces en je kiest er bewust voor jouw ervaringen in te zetten in de functie van professionele ervaringsdeskundige. Je bent geïnteresseerd in maatschappelijke en sociale onderwerpen. Je bent empathisch, kunt mensen hoop bieden, maar je kunt ook confronteren als dit nodig is. Want een helpende hand alléén is vaak niet de oplossing. Uiteindelijk gaat het erom dat mensen zelf (weer) de regie over hun leven gaan voeren. Je bent ondernemend, creatief  en iemand met daad- en overtuigingskracht die in kansen denkt en mensen kan mobiliseren. Je bent gedurende de opleiding werkzaam (betaald of vrijwillig) als ervaringsdeskundige binnen het brede domein van GGz, verslavingszorg, maatschappelijke opvang of jeugdzorg.

Contact opnemen
Sfeerafbeelding Fontys

Open avond - 11 maart

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Proefstuderen -

Kom naar de informatiebijeenkomst van Sociale Studies!