Foodjournalistiek

Cursusniveau
Onbekend
Kosten
€ 1295,– (BTW Vrijgesteld)

Voor wie is deze cursus?

Voor beginnende journalisten en bloggers. Er zijn geen toelatingseisen. Kortom: ben jij geïnteresseerd in eten en droom je ervan om als foodjournalist te werken, dan is deze cursus voor jou. Als je een eigen (horeca)bedrijf hebt en wilt weten hoe je de content op jouw website of PR-communicatie kunt verbeteren, is deze cursus ook zeer geschikt. Zélfs als je al ervaring hebt met schrijven kun je tijdens deze cursus nog veel leren. Het niveau bepaal je namelijk zelf.

We gaan in deze cursus echt journalistiek aan de slag. Je krijgt verschillende schrijfopdrachten. Aan bod komen het interview, een persoonlijke blogpost, de recensie en schrijven voor zowel een website als een printtitel. Op al deze teksten krijg je individuele feedback van een gerenommeerd journalist.
Maar foodjournalistiek is natuurlijk meer dan tekst alleen. Daarom is er ook veel aandacht voor storytelling via fotografie en styling en staan we uitgebreid stil bij de mogelijkheden en de kracht van social media en zijn er twee leuke en lekkere excursies en een rondleiding over de redactie van ELLE Eten.

Sfeerafbeelding Fontys

Contact

Fontys Hogeschool Journalistiek

Sfeerafbeelding Fontys

Uitgeverij Hearst Netherlands

Moermanskkade 500, Amsterdam

Locatiekaart op adres: Moermanskkade  500, Amsterdam

Routebeschrijving

Auto
Het hoofdkantoor van Hearst is gevestigd in de Houthavens van Amsterdam en makkelijk bereikbaar met de auto. Er zijn voldoende parkeerplekken in de parkeergarage van Hearst.

Openbaar vervoer
• Amsterdam Sloterdijk (25 minuten reistijd): pak stadsbus 22 richting Muiderpoortstation en stap uit bij halte Zaanstraat.
• Amsterdam CS (15 minuten reistijd): pak stadsbus 248 aan de IJzijde van het centraal station richting Houthavens en stap uit bij halte Koivistokade.

Docenten

Met medewerking van de volgende docenten

lees meer

Certificering

De cursisten ontvangen aan het einde van de cursus een bewijs van deelname van Fontys Hogeschool Journalistiek. Tenminste, wanneer niet meer dan 20% van het programma is gemist en alle opdrachten zijn ingeleverd.

Interesse?

Alle plekken zijn inmiddels vergeven. Heb je interesse dan kan ik je op de wachtlijst plaatsen. Stuur dan een mail naar s.geboers@fontys.nl.

Inhoud van de cursus

Inhoud van de cursus
- Voedselethiek en -politiek
- De basis van een goed artikel
- Foodtrends en innovatie
- Het schrijven voor online (SEO)
- Het schrijven van een interview
- Het schrijven van een recensie
- Bloggen: van hobby naar beroep
- Storytelling en foodfotografie
- Het succes van kookvideo’s en documentaires
- Het commercialiseren van je blog of website
- Specialismen in de foodjournalistiek
- Redactionele formules
- Een eigen kookboek uitgeven
- Leren wijnproeven en schrijven over wijn

Cursusdata

cursusinhoud en data

Cursustijden

Maandagavond 18.30 uur tot 21.30 uur

Aantal deelnemers

Er is plaats voor minimaal 30 en maximaal 45 cursisten

In samenwerking met

Sfeerafbeelding Fontys
ELLE Eten