Foodjournalistiek

  • Cursusprogramma

Deze cursus foodjournalistiek wordt aangeboden door Fontys Hogeschool Journalistiek en het tijdschrift ELLE Eten. Alles in deze cursus staat in het teken van food en de docenten die deze cursus verzorgen voeren je mee naar het hart van de journalistieke & culinaire wereld.


Cursusniveau
Onbekend

Interesse?

Op dit moment staat de cursus nog niet gepland. Heb je interesse om aan de volgende editie deel te nemen Stuur dan een mail naar s.geboers@fontys.nl. Zodra de cursus gepland staat ontvang je een mail.

Voor wie is deze cursus?

Voor beginnende journalisten en bloggers. Er zijn geen toelatingseisen. Kortom: ben jij geïnteresseerd in eten en droom je ervan om als foodjournalist te werken, dan is deze cursus voor jou. Als je een eigen (horeca)bedrijf hebt en wilt weten hoe je de content op jouw website of PR-communicatie kunt verbeteren, is deze cursus ook zeer geschikt. Zélfs als je al ervaring hebt met schrijven kun je tijdens deze cursus nog veel leren. Het niveau bepaal je namelijk zelf.

We gaan in deze cursus echt journalistiek aan de slag. Je krijgt verschillende
huiswerkopdrachten om je journalistieke vaardigheden te oefenen. Op al deze opdrachten krijg je individuele feedback. Er is ook veel aandacht voor fotografie, styling en we staan uitgebreid stil bij de mogelijkheden en de kracht van social media. Als kers op de taart is er een excursie om je vingers bij af te likken!Sfeerafbeelding Fontys

Contact

Fontys Hogeschool Journalistiek

Sfeerafbeelding Fontys

Uitgeverij Hearst Netherlands

Moermanskkade 500, Amsterdam

Locatiekaart op adres: Moermanskkade  500, Amsterdam

Routebeschrijving

Auto
Het hoofdkantoor van Hearst is gevestigd in de Houthavens van Amsterdam en makkelijk bereikbaar met de auto. Er zijn voldoende parkeerplekken in de parkeergarage van Hearst.

Openbaar vervoer
• Amsterdam Sloterdijk (25 minuten reistijd): pak stadsbus 22 richting Muiderpoortstation en stap uit bij halte Zaanstraat.
• Amsterdam CS (15 minuten reistijd): pak stadsbus 248 aan de IJzijde van het centraal station richting Houthavens en stap uit bij halte Koivistokade.

Docenten

Met medewerking van de volgende docenten

lees meer

Certificering

De cursisten ontvangen aan het einde van de cursus een bewijs van deelname van Fontys Hogeschool Journalistiek. Tenminste, wanneer niet meer dan 20% van het programma is gemist en alle opdrachten zijn ingeleverd.

Inhoud van de cursus

Inhoud van de cursus
- Voedselethiek en -politiek
- De basis van een goed artikel
- Foodtrends en innovatie
- Het schrijven voor online (SEO)
- Het schrijven van een interview
- Het schrijven van een recensie
- Het succes van kookvideo’s en documentaires
- Het commercialiseren van je blog of website
- Specialismen in de foodjournalistiek
- Redactionele formules
- Een eigen kookboek uitgeven
- Leren wijnproeven en schrijven over wijn
- Het diverse eetlandschap van Nederland
- Foodtrends & innovaties

Cursusdata

cursusinhoud en data

Cursustijden

Maandagavond 18.30 uur tot 21.30 uur

Aantal deelnemers

Er is plaats voor minimaal 30 en maximaal 45 cursisten