Foodjournalistiek

Cursusniveau
HBO
Kosten
€ 1295,– (BTW Vrijgesteld)

Interesse

Helaas zijn alle plekken vergeven. Ik kan je op de wachtlijst plaatsen. Stuur dan een mail naar s.geboers@fontys.nl . Zodra er een plekje vrijkomt ontvang je van mij een mail.

Omschrijving

Deze cursus foodjournalistiek wordt aangeboden door Fontys Hogeschool Journalistiek en het tijdschrift ELLE Eten. Alles in deze cursus staat in het teken van food en de docenten die deze cursus verzorgen voeren je mee naar het hart van de journalistieke & culinaire wereld.

Voor wie

Voor beginnende journalisten en bloggers. Kortom: iedereen die geïnteresseerd is in food en er altijd van gedroomd heeft om over eten te (gaan) schrijven, kan zich aanmelden. Maar ook zij die hun eerste schreden op dit pad al hebben gezet en dit werk professioneler willen gaan aanpakken.
Er zijn geen toelatingseisen voor deze cursus.
We gaan in deze cursus echt journalistiek aan de slag. Je krijgt verschillende schrijfopdrachten. Aan bod komen het interview, een persoonlijke blogpost, de recensie en schrijven voor zowel een website als een printtitel. Op al deze teksten krijg je individuele feedback van een gerenommeerd journalist.
Maar foodjournalistiek is natuurlijk meer dan tekst alleen. Daarom is er ook veel aandacht voor fotografie en styling en staan we uitgebreid stil bij de mogelijkheden en de kracht van social media. Als kers op de taart: een wandeling langs verborgen multiculti culinaire parels van Amsterdam Osdorp, een kijkje in de keuken van de fermentatiepioniers achter ROTzooi Festival en een rondleiding over de redactie van ELLE Eten.

www.studiozeeburg.nl

Zeeburgerpad 58, Amsterdam

Locatiekaart op adres: Zeeburgerpad  58, Amsterdam

Routebeschrijving

Auto
De locatie is in Amsterdam-Oost en en makkelijk bereikbaar met de auto. Er zijn voldoende parkeerplekken te vinden in de straat (€ 2,40 per uur). Je kunt ook parkeren op P&R Zeeburg voor € 1 totaal. Van daaruit ben je in 7 minuten op locatie: pak je bus 37 richting Amstelstation en stap uit bij halte Veelaan/Zeeburgerdijk.

Openbaar vervoer
Vanaf Amsterdam Muiderpoort Station is het 11 minuten lopen door de prachtige Indische buurt.

Docenten

Met medewerking van de volgende docenten

lees meer

Certificering

De cursisten ontvangen aan het einde van de cursus een certificaat van Fontys Hogeschool Journalistiek. Tenminste, wanneer niet meer dan 20% van het programma is gemist en alle opdrachten zijn ingeleverd.

Inhoud van de cursus

- Foodtrends
- Brainstormen
- Voedselethiek en -politiek
- Het schrijven voor online (SEO)
- Het schrijven van een interview
- Het schrijven van een recensie
- Receptontwikkeling
- Bloggen: content & strategie
- Het succes van kookvideo’s en -documentaires
- Instagram: content & strategie
- Foodstyling (plating) & -fotografie
- Redactionele formules
- Een eigen kookboek uitgeven
- Leren wijnproeven en schrijven over wijn

Cursusdata

cursusinhoud en data

Cursustijden

Maandagavond 18.30 uur tot 21.30 uur

Aantal deelnemers

Er is plaats voor minimaal 30 en maximaal 45 cursisten

Sfeerafbeelding Fontys

In samenwerking met

ELLE Eten

Contact

Fontys Hogeschool Journalistiek