Sprint naar content

Foodjournalistiek

Word jij de nieuwe foodjournalist? Ben jij geïnteresseerd in eten en droom je ervan om als foodjournalist te werken, dan is deze cursus iets voor jou!

Over de cursus Foodjournalistiek

Deze cursus foodjournalistiek wordt aangeboden door Fontys Journalistiek en het tijdschrift ELLE Eten. Alles in deze cursus staat in het teken van food en de docenten die deze cursus verzorgen voeren je mee in de wereld van het hart van de journalistiek en de culinaire wereld.

Waarom deze cursus?

  • Samenwerking met het tijdschrift ELLE Eten
  • Je gaat in deze cursus echt journalistiek aan de slag
  • Veel aandacht voor fotografie en styling
  • Excursie naar de Foodforum Floriade 2022

 

Voor wie?

De cursus is geschikt voor iedereen en heeft geen toegangseisen. Ook is er geen leeftijd aan verbonden, dus iedereen met een culinaire neus die ervan droomt om over food te (gaan) schrijven kan meedoen. Als je een eigen (horeca)bedrijf hebt en wilt weten hoe je de content op jouw website of PR-communicatie kunt verbeteren, is deze cursus ook zeer geschikt. Zélfs als je al ervaring hebt met schrijven kun je tijdens deze cursus nog veel leren. Het niveau bepaal je namelijk zelf.


Toelatingseisen

Er zijn geen toelatingseisen voor deze cursus.

 

Placeholder for Fontys video
Het was écht een onwijs leuke en goed geregelde cursus!

 

Inhoud en opbouw

De cursus bestaat uit 10 bijeenkomsten + één excursie. We gaan in deze cursus echt journalistiek aan de slag. Je krijgt verschillende huiswerkopdrachten om je journalistieke vaardigheden te oefenen. Op al deze opdrachten krijg je individuele feedback. Er is ook veel aandacht voor fotografie, styling en we staan uitgebreid stil bij de mogelijkheden en de kracht van social media. Als kers op de taart is er een excursie om je vingers bij af te likken!

Onderstaande onderwerpen komen aan bod:

  • Voedselethiek en politiek
  • De basis van een goed artikel
  • Foodtrends en innovatie
  • Het schrijven voor online (SEO)
  • Het schrijven van een interview
  • Het schrijven van een recensie
  • Het succes van kookvideo’s en documentaires
  • Het commercialiseren van je blog of website
  • Specialismen in de foodjournalistiek
  • Redactionele formules
  • Een eigen kookboek uitgeven
  • Leren wijnproeven en schrijven over wijn
  • Het diverse eetlandschap van Nederland
  • Foodtrends & innovaties

De cusus wordt gegeven door bevlogen docenten uit het vak. Klik hieronder voor meer informatie over onze docenten.

De cursisten ontvangen aan het einde van de cursus een bewijs van deelname van Fontys Hogeschool Journalistiek. Tenminste, wanneer niet meer dan 20% van het programma is gemist en alle opdrachten zijn ingeleverd.

 
 

Meerwaarde

Tijdens deze cursus leer je alles over de ins en outs van de foodjournalistiek van gerenommeerde experts uit het vak. Je wordt klaargestoomd tot foodjournalist en kunt na afloop daadwerkelijk aan de slag in het vak. Geen professionele journalistieke ambities? Ook voor bloggers (in spé) of gewoon liefhebbers van lekker eten is de cursus een aanrader.

 
Placeholder for Fontys video
Heb je vragen over de cursus? Neem contact met ons op!
depersacademie@fontys.nl of 08850 73288

 

Praktische info

Niveau
Cursus

Bekijk hier of dat je in aanmerking komt voor een lening, beurs of andere subsidie regelingen.

Op dit moment staat de cursus Foodjournalsitiek niet gepland. Wil je op de hoogte gehouden worden van een nieuwe startdatum? Stuur dan een een mail.

    De Persacademie biedt diverse andere cursussen op het gebied van journalistiek aan:

     

     

    Aanmelden

    Hieronder vind je de startdatum van deze cursus of opleiding en kun je je aanmelden.


    Wordt hier geen startdatum en aanmeldknop getoond?
    Dan is aanmelden op dit moment (nog) niet mogelijk.
    Neem gerust contact met ons op voor meer informatie over de cursus/opleiding. We helpen je graag verder!
    Alle contactgegevens vind je onderaan deze pagina.

     

    Contact met de Persacademie