Modejournalistiek

  • Omschrijving

Omschrijving

Deze cursus modejournalistiek wordt aangeboden door Fontys Hogeschool Journalistiek en het tijdschrift ELLE. Alles in deze cursus staat in het teken van fashion en journalistiek en de docenten die deze cursus verzorgen voeren je mee naar het hart van de modewereld.

Voor wie?

Voor (beginnende) journalisten en bloggers. Kortom: iedereen die geïnteresseerd is in mode en droomt van een baan bij een modeblad kan zich aanmelden. Maar ook zij die hun eerste schreden op dit pad al hebben gezet en dit werk professioneler willen gaan aanpakken. Er zijn geen toelatingseisen voor deze cursus.
We gaan in deze cursus echt journalistiek aan de slag. Je krijgt verschillende schrijfopdrachten. Aan bod komen het interview, een trendreport, een nieuwsartikel en schrijven voor een tijdschrift. Op al deze teksten krijg je individuele feedback van een gerenommeerd journalist.
Maar modejournalistiek is natuurlijk meer dan tekst alleen. Daarom is er ook veel aandacht voor fotografie en styling en staan we uitgebreid stil bij de mogelijkheden en de kracht van Instagram en andere social media. Als kers op de taart: een exclusief bezoek aan de het museum Fashion for Good en een rondleiding over de redactie van ELLE.

Inhoud van de cursus

- De basis: mode en modejournalistiek
- Trends analyseren en de redactionele ‘edit’
- Brainstormen & ideeën pitchen
- Schrijven voor online (SEO)
- Schrijven voor print
- Schrijven van een interview
- Schrijven van een trend report
- Fashion influencing: content & strategie
- Opbouw van een moderedactie
- Getting started als freelancer
- Redactionele formules
- Interviewtechnieken

Cursusopbouw / cursusdata
Sfeerafbeelding Fontys

(voormalige) Culinaire Werkplaats

Fannius Scholtenstraat 10 , Amsterdam

Locatiekaart op adres: Fannius Scholtenstraat 10 , Amsterdam

Routebeschrijving

Auto

De locatie is vlakbij Amsterdam Westerpark en makkelijk bereikbaar met de auto. Er zijn voldoende parkeerplekken te vinden in de wijk (€ 3,- per uur). Je kunt ook parkeren op P&R Sloterdijk voor € 1 totaal. Van daaruit ben je in 22 minuten op locatie: pak stadsbus 22 richting Muiderpoortstation en stap uit bij halte Nassauplein.

Openbaar vervoer

Vanaf Amsterdam Sloterdijk ben je in 22 minuten op locatie: pak stadsbus 22 richting Muiderpoort-station en stap uit bij halte Nassauplein.

Vanaf Amsterdam CS ben je in 15 minuten op locatie: pak stadsbus 21 aan de IJzijde van het sta-tion richting Geuzeveld en stap uit bij halte Van Der Hoopstraat.

Met medewerking van o.a de volgende deskundigen

Docenten
Sfeerafbeelding Fontys

Cursusniveau
HBO
Kosten
€ 995,– (BTW Vrijgesteld)

Cursustijden

Donderdagavond 18.30 uur tot 21.30 uur

Aantal deelnemers

Minimaal 30, maximaal 45

Certificering

De cursisten ontvangen aan het einde van de cursus een certificaat van Fontys Hogeschool Journalistiek. Tenminste, wanneer niet meer dan 20% van het programma is gemist en alle opdrachten zijn ingeleverd.

In samenwerking met

ELLE
Sfeerafbeelding Fontys

Fontys Hogeschool Journalistiek

08850-73288
depersacademie@fontys.nl
Prof. Gimbrerelaan 16, Tilburg