Interieur- en Designjournalistiek

Cursusniveau
Onbekend

Interesse?

Op dit moment staat de cursus nog niet gepland. Wil je op de hoogte gehouden worden van de start van de eerst volgende editie stuur dan een mail naar s.geboers@fontys.nl.

Omschrijving

Deze cursus interieur- en designjournalistiek wordt aangeboden door Fontys Hogeschool Journalistiek en het tijdschrift ELLE Decoration. Alles in deze cursus staat in het teken van interieur en design, en de docenten die deze cursus verzorgen voeren je mee naar het hart van de designwereld.

Voor wie

Voor beginnende journalisten en bloggers. Er zijn geen toelatingseisen. Kortom: ben jij geïnteresseerd in design en droom je ervan om als interieurjournalist te werken, dan is deze cursus voor jou. Als je een eigen bedrijf hebt en wilt weten hoe je de content op jouw website of PR-communicatie kunt verbeteren, is deze cursus ook zeer geschikt. Zélfs als je al ervaring hebt met schrijven kun je tijdens deze cursus nog veel leren. Het niveau bepaal je namelijk zelf. We gaan in deze cursus echt journalistiek aan de slag. Je krijgt verschillende huiswerkopdrachten om je journalistieke vaardigheden te oefenen. Op al deze opdrachten krijg je individuele feedback.

Er is ook veel aandacht voor fotografie en styling en we staan uitgebreid stil bij de mogelijkheden en de kracht van social media. Als kers op de taart: een bezoek aan Dutch Design Week in Eindhoven, een exclusieve tour door de showroom van Co van der Horst in Amstelveen en een rondleiding over de redactie van ELLE Decoration.

Uitgeverij Hearst Netherlands

Moermanskkade 500, Amsterdam

Locatiekaart op adres: Moermanskkade  500, Amsterdam

Routebeschrijving

Bereikbaarheid:

Het hoofdkantoor van Hearst is gevestigd in de Houthavens van Amsterdam en makkelijk bereikbaar met de auto. Er zijn voldoende parkeerplekken in de parkeergarage van Hearst.

Openbaar vervoer
• Amsterdam Sloterdijk (25 minuten reistijd): pak stadsbus 22 richting Muiderpoortstation en stap uit bij halte Zaanstraat.
• Amsterdam CS (15 minuten reistijd): pak stadsbus 248 aan de IJzijde van het centraal station rich-ting Houthavens en stap uit bij halte Koivistokade.


Docenten

Met medewerking van de volgende docenten;

Docenten

Certificering

De cursisten ontvangen aan het einde van de cursus een bewijs van deelname van Fontys Hogeschool Journalistiek. Tenminste, wanneer niet meer dan 20% van het programma is gemist en alle opdrachten zijn ingeleverd.

Inhoud van de cursus

- Trendwatching en trends analyseren
- Redactionele werkzaamheden
- Interviewtechnieken
- Schrijftechnieken voor online en print
- Productie trendpalet
- Eindredactie
- Search Engine Optimization
- Commerciëel vs redactioneel schrijven
- Kleuren analyseren
- Design influencing op websites
- Design influencing op social media
- Basis fotografie en styling skills

Cursusopbouw/cursusdata

Het volledige programma tref je hier aan

Cursustijden

Dinsdagavond 18.30 uur tot 21.30 uur

Aantal deelnemers

Er is plaats voor minimaal 30 en maximaal 45 cursisten

Sfeerafbeelding Fontys

In samenwerking met

Elle decoration

Contact

Fontys Hogeschool Journalistiek

Sfeerafbeelding Fontys