Journalistiek

Cursusniveau
Onbekend

Voor wie?

De cursus Journalistiek is bedoeld voor degenen die meer willen leren over journalistiek schrijven, maar niet in de gelegenheid zijn om een volledige hbo-opleiding te volgen. Beginnende (bedrijfs)journalisten, freelancers, publicisten en iedereen die meer inzicht wil in de basisprincipes van de praktische journalistiek

Journalistieke ervaring is niet vereist om te kunnen meedoen, maar je moet wel belangstelling voor journalistiek hebben en je moet het uiteraard leuk vinden om (journalistiek) te schrijven.

Korte omschrijving van inhoud

Snel een kickstart maken in de journalistiek? Leer in tien avonden de ‘wetten’ van negen verschillende (meest geschreven) genres kennen. De cursus beslaat elf bijeenkomsten (tien genre-avonden en een individueel coachingsgesprek), uitgesmeerd over ruim vijfendertig weken. Er moet immers ook serieus tijd zijn voor opdrachten en het geven van uitgebreide feedback. Het systeem is dan ook overzichtelijk: als cursist krijg je eerst een instructie van een ervaren vakdocent journalistiek, gevolgd door een opdracht. Daar hebben je twee weken voor. Na een deadline verzorgt de vakdocent binnen een week individuele feedback, gevolgd door een feedbackcollege, waar ook ruimte is voor vragen. Vervolgens komt het volgende genre ‘aan de beurt’. Zonder opsmuk dus: veel doen, veel leren door veel feedback.
Daarnaast aandacht voor: taalgebruik, brongebruik en gesprekstechniek.

Aantal deelnemers

Minimaal aantal deelnemers is 15 maximaal aantal deelnemers 25

Toelatingseisen

Geen.

Fontys Hogeschool Journalistiek

Prof. Gimbrerelaan 16, Tilburg

Locatiekaart op adres: Prof. Gimbrerelaan 16, Tilburg

Docenten

Met medewerking van de volgende docenten

Lees meer

Certificering

Cursisten ontvangen aan het einde van de cursus een bewijs van deelname van Fontys Hogeschool Journalistiek. Daarvoor mag niet meer dan 20% van het programma zijn gemist en moeten alle opdrachten zijn uitgevoerd.

Cursusdata

Opbouw cursus

Cursustijden

Dinsdagavond 18.15 uur tot 21.30 uur

Sfeerafbeelding Fontys

Fontys Hogeschool Journalistiek

08850-73288
depersacademie@fontys.nl
Prof. Gimbrerelaan 16, Tilburg