• In het kort
  • Wat kun je van ons verwachten
  • Wat verwachten we van jou

In het kort

Ben jij (bijna) afgestudeerd of is het minder dan zeven jaar geleden dat jij je hbo- of wo-getuigschrift behaalde? Lijkt het je geweldig om met jongeren te werken en voor de klas te staan? Met de kopopleiding (voltijd) kun je in één jaar je tweedegraads onderwijsbevoegdheid halen. Hiermee verbreed je je arbeidsmogelijkheden aanzienlijk. Je kunt namelijk aan de slag in de onderbouw van het algemeen vormend onderwijs (vmbo, havo en vwo) en in het beroepsonderwijs en de volwasseneneducatie (bve).

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Tijdens de kopopleiding word je binnen één jaar klaargestoomd voor het onderwijs. Je wordt didactisch en pedagogisch geschoold en je loopt veel stage. In het begin van je studie ligt de nadruk op de theorie, later komt de nadruk meer op de praktijk te liggen. Je doet continu verslag van je ontwikkeling, je gemaakte keuzes, de verantwoording en je reflectie daarop. Dit verzamel je, samen met bewijsstukken van aangetoonde bekwaamheden, in een portfolio. In mei/juni rond je dit portfolio af en ga je op voor je eindassessment.

Wat verwachten wij van jou

Als leraar ben je, naast een expert op je vakgebied, ook pedagoog, communicatiedeskundige en organisatietalent in één. Het is een veelzijdig beroep en vereist veel kwaliteiten. Om het leraarschap aan te kunnen beschik je over een analytisch vermogen en kun je onderzoekend te werk gaan. Je hebt goede sociale vaardigheden en vindt het leuk om anderen iets te leren. Daarnaast is het belangrijk dat je ondernemend bent en kunt overtuigen. Tot slot moet je je realiseren dat dit een voltijdopleiding is en je deze niet kunt combineren met een baan.

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Voltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
12 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

Bij Fontys ben je geen nummer

Integendeel. Wij dagen je uit het beste uit jezelf te halen. Lees meer over studeren bij Fontys.