Leraar Consumptieve Techniek (deeltijd)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

Voeding is onze eerste levensbehoefte. In de huidige maatschappij wordt steeds meer tijd aan gezond, gevarieerd, gemakkelijk, veilig, gezellig en lekker eten en drinken besteed. Om goed op de ontwikkelingen binnen de foodsector in te kunnen spelen, zijn er vakmensen nodig die nieuwe specialismen beheersen. Zo krijg je les in vakken als voedingsleer, voedingsmiddelenchemie, levensmiddelentechnologie en hygiëne. Als leraar Consumptieve Techniek sta je aan de basis van een nieuwe generatie vakgenoten. En die nieuwe vakgenoten zijn hard nodig!

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding

In de lerarenopleiding Consumptieve Techniek komen de vakinhoudelijke kennis en vaardigheden op het gebied van horeca en bakkerij uitgebreid aan bod. Maar, op welke manier deel je die kennis? En hoe zorg je er voor dat leerlingen in je klas later nog weten waar de lesstof over ging? Deze educatieve en didactische thema’s worden uiteraard ruim belicht. Die kennis heb je nodig om een goede docent te worden. Kortom, het aangeboden lesprogramma is een uitgebalanceerd en uitdagend programma.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding

Om de opleiding succesvol te kunnen voltooien is het wenselijk dat je een verwante mbo-opleiding hebt genoten en/of werkervaring hebt in de branche (horeca en/of bakkerij). Daarnaast beschik je over goede communicatieve vaardigheden en heeft het je interesse om jonge mensen een nieuw vak te leren. Het is belangrijk dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied. Ook op dit vlak is het wenselijk om de nodige literatuur te bestuderen en daarbij is een onderzoekende houding een pré. Samenwerken met medestudenten is een competentie die veelvuldig wordt aangesproken en die verder ontwikkeld zal worden. Het kijken naar je eigen ervaringen en hierop reflecteren is onontbeerlijk voor jouw ontwikkeling.

Contact opnemen

Open dag - 11 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven
Opleiding B Opleiding tot leraar vo 2e graad in Consumptieve Techniek I en II