Leraar Consumptieve Techniek (deeltijd)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

Als leraar sta je aan de basis van een nieuwe generatie vakgenoten. In de huidige maatschappij wordt steeds meer tijd aan gezond en gevarieerd eten besteed. Om goed op deze ontwikkelingen binnen de foodsector in te kunnen spelen, zijn er vakmensen nodig die nieuwe specialismen beheersen. Daarom krijg je les in vakken als voedingsleer, hygiëne, voedingsmiddelenchemie en levensmiddelentechnologie. De vraagstukken in je werk mag je voorleggen binnen de opleiding, daardoor is er een goede wisselwerking tussen opgedane kennis en praktijkervaring.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding

Ben jij werkzaam in de horeca of in de bakkerijsector en wil jij je kennis delen met een volgende generatie vakgenoten? In de lerarenopleiding Consumptieve Techniek leer je welke variatie aan lesmethoden je kunt toepassen zodat de leerstof voor je leerlingen begrijpelijk en boeiend is. In een uitgebalanceerd en uitdagend programma worden educatiieve en didactische thema’s ruim belicht. Met deze kennis en vaardigheden sta je sterker voor de groep of voor de klas.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding geschikt

Om de opleiding succesvol te kunnen voltooien is het wenselijk dat je een verwante mbo-opleiding hebt genoten en/of werkervaring hebt in de branche (horeca en/of bakkerij). Daarnaast ben je communicatief sterk en heeft het je interesse om kennis en vaardigheden te delen met vakgenoten. Het is belangrijk dat je op de hoogte blijft van de ontwikkelingen binnen jouw vakgebied en de bijbehorende literatuur te bestuderen. Daarbij is een onderzoekende houding een pré. Tijdens de opleiding is samenwerken met medestudenten een competentie die veelvuldig wordt aangesproken. Het kijken naar je eigen ervaringen en hierop reflecteren is belangrijk voor jouw ontwikkeling.

Contact opnemen

Fontys-alumnus Daan Verleg

Daan besloot om weer te gaan studeren en maakte zijn grote droom waar.

Aanmelden

Aanmelden doe je bij studielink.
Voor deze opleiding gebruik je:

Instituut Fontys Hogescholen
Locatie Eindhoven
Opleiding B Opleiding tot leraar vo 2e graad in Consumptieve Techniek I en II
0_20171205-DSC_2121pth.jpg

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT

Factsheet

Alle info overzichtelijk bij elkaar.

Studenten over deze opleiding

Wat studenten zeggen
Dit moet je lezen!