Leraar Geschiedenis (Professional Master)

Opleidingstype
Master
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
24 maanden
Graad (titel)
Master of Education
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

Je hebt net je bachelorgraad behaald of staat al een paar jaar voor de klas. Eén ding is zeker: je wilt doorstuderen. Omdat je verdieping zoekt in je vakgebied, meer uitdaging in je werk wilt of met een andere leeftijdsgroep wilt werken. Wat je drijfveer ook is, een masteropleiding van Fontys Lerarenopleiding Tilburg biedt je de kans jezelf blijvend te ontwikkelen als professional binnen het Voorbereidend Hoger Onderwijs (VHO).

Waarom deze opleiding?

Na de opleiding ben je bevoegd om in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en in het hoger beroepsonderwijs les te geven. Je kunt een leidende rol spelen op vakinhoudelijk en vakdidactisch gebied. Daarnaast kun je bijdragen aan de ontwikkeling van het onderwijs in jouw vak en, vakoverstijgend, aan schoolontwikkeling. De opleiding legt accenten op vakinhoud, vakdidactiek, onderzoek en de brede rol die de eerstegraads docent heeft binnen het Voorbereidend Hoger Onderwijs (VHO).

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding?

Je hebt de bacheloropleiding Leraar voortgezet onderwijs voor het vak geschiedenis afgerond en hebt eventueel enkele jaren werkervaring. Je bent werkzaam als docent in het onderwijs en wilt graag je kennis en inzicht verder verdiepen op vakinhoudelijk en vakdidactisch gebied, om binnen de school een leidende rol hierin te kunnen spelen. Je draagt bij aan de schoolontwikkeling bijvoorbeeld door het ontwerpen van onderwijs en het uitvoeren van onderzoek, deels samen met collega’s. Je werk- en privésituatie staan het toe dat je een studie volgt met minimaal 20 uur per week studiebelasting.

Contact opnemen