Leraar Maatschappijleer (Professional Master)

Opleidingstype
Master
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
36 maanden
Graad (titel)
Master of Education
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

Wanneer je een bachelorgraad of tweedegraad bevoegdheid hebt als leraar in het schoolvak maatschappijleer, ben je toelaatbaar voor de master lerarenopleiding Maatschappijleer. Of je stroomt direct door na het behalen van je bacheloropleiding, of je start aan de master lerarenopleiding met jaren werkervaring in het onderwijs. In beide gevallen geldt: je wilt doorstuderen. Omdat je verdieping zoekt in je vakgebied, meer uitdaging in je werk wilt of met een andere leeftijdsgroep wilt werken. Wat je drijfveer ook is, een masteropleiding van Fontys Lerarenopleiding Tilburg biedt je de kans jezelf blijvend te ontwikkelen als professional binnen het Voortgezet Hoger Onderwijs (VHO).

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding?

Na de opleiding ben je bevoegd om in de bovenbouw van het voortgezet onderwijs en het hoger beroepsonderwijs les te geven. Je speelt een leidende rol op vakinhoudelijk en vakdidactisch gebied. Daarnaast kun je bijdragen aan visieontwikkeling op het onderwijs van jouw (school)vak. De opleiding legt accenten op vakinhoud, vakdidatciek, onderzoek en de brede rol die de eerstegraads leraar heeft binnen het Voortgezet Hoger Onderwijs (VHO).

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding?

Je hebt de bacheloropleiding Leraar voortgezet onderwijs voor het vak maatschappijleer afgerond. Daarnaast ben je werkzaam als leraar maatschappijleer of beschik je over een stageplaats. Je wilt graag je kennis en inzicht verder verdiepen op vakinhoudelijk en vakdidactisch gebied, om binnen de school een leidende rol hierin te kunnen spelen. Je draagt bij aan het collectieve leerproces, door het ontwerpen van onderwijs, uitvoeren van onderzoek en ondersteunen en begeleiden van collega´s . Je werk- en privésituatie staan het toe dat je een studie, met circa 20 uur per week studiebelasting, kunt volgen.

Contact opnemen
Sfeerafbeelding Fontys

Inhoud van de opleiding

Hoe zit deze opleiding in elkaar?

Sfeerafbeelding Fontys
Meer over de inhoud

Contact

We beantwoorden graag jouw vragen over de opleiding, je inschrijving, open dagen en meeloopdagen.
We zijn elke werkdag bereikbaar van 8.30 - 17.00u.

08850 74288
studentzakenflot@fontys.nl
0641622446
Sfeerafbeelding Fontys

Open avond - 27 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Studiekosten

Collegegeld, studieboeken, laptop, ...

De kosten op een rij

Coördinator

Hay Janssen
Lerarenopleider Maatschappijleer

08850-79945
hay.janssen@fontys.nl