Leraar Omgangskunde (deeltijd)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd ook in Voltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

Als docent Omgangskunde ben je werkzaam in het voortgezet (speciaal) onderwijs, praktijkonderwijs en mbo. Je geeft vakken als burgerschap, loopbaan oriƫntatie begeleiding, communicatie, sociologie, groepsdynamica en ontwikkelingspsychologie. Je kan ingezet worden als vakinhoudelijk docent maar ook als groepsleerkracht of mentor. Door jouw kennis en vaardigheden van communicatie, problematieken, groepsdynamica en begeleidingskunde kun jij van een groep een klas maken en werken aan de individuele ontwikkeling van elke leerling.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding?

Kenmerkend voor deze opleiding is de kleinschaligheid binnen het grotere geheel van de lerarenopleiding. Docenten en studenten kennen elkaar, er is persoonlijk contact en begeleiding.

Er is een grote variatie aan studenten. Studenten starten de opleiding allemaal vanuit een eigen achtergrond: van jong tot wat ouder, van geen tot heel veel onderwijservaring, met een eigen vakgebied wat uiteenloopt van logistiek tot het kappersvak. De diversiteit in de groep maakt dat leren van en met elkaar nadrukkelijk een rol speelt.

Kennis, vaardigheden en houding komen allemaal aan bod bij deze studie. Een theoretische basis is nodig om zelf als vakinhoudelijk expert aan de slag te kunnen gaan op een school. Maar de juiste vaardigheden en houding zijn hierbij minstens zo belangrijk. 'Teach as you preach' is hierbij het uitgangspunt.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die als docent voor de klas wil staan en de vakinhoud van het Omgangskunde interessant vindt. Als je meer wilt weten over het vormen van groepen en welke invloed jij als docent hierop uit kan oefenen, ben je van harte welkom!

Contact opnemen
Sfeerafbeelding Fontys

Open avond - 27 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Veelgestelde vragen

Vind hier antwoord op veelgestelde vragen.

Klik hier

Studiekosten

Collegegeld, studieboeken, laptop, ...

De kosten op een rij

Coƶrdinator

Edith Postuma
Lerarenopleider Omgangskunde

08850-74644
e.postuma@fontys.nl