Leraar Spaans (deeltijd)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd ook in Voltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Education
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

Vind jij het een uitdaging om jouw passie voor de Spaanse taal en cultuur over te brengen en daarbij een bijdrage te leveren aan de ontwikkeling van leerlingen? Als leraar Spaans help je nieuwe generaties op weg naar een succesvolle toekomst d.m.v. interactie en je daagt ze uit de taal zelfstandig te gebruiken. Het is een veelzijdige baan. Tot je takenpakket behoren o.a.: lesvoorbereiding, lesgeven, het beoordelen van taalvaardigheden, klassenmanagement, het begeleiden en coachen van leerlingen, het voeren van gesprekken met leerlingen en hun ouders.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding?

De lerarenopleiding bij FLOT is breed van opzet. Je wordt geleidelijk klaargestoomd om alle facetten van goed leraarschap te beheersen. Theorie en praktijk wisselen elkaar voortdurend af, waarbij gebruik gemaakt wordt van innovatieve ontwikkelingen. Naast het leren van je vak en het doceren ervan, leer je ook vaardigheden op het gebied van pedagogiek, communicatie, onderzoek en organiseren. Reflecteren op je eigen handelen is een belangrijk onderdeel van je ontwikkeling als professionele docent.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding?

Als leraar ben je, naast een expert op je vakgebied, ook pedagoog, communicatiedeskundige en een organisatietalent. Het is een veelzijdig beroep en vereist veel kwaliteiten. Om tot je recht te komen in het leraarschap dien je te beschikken over een analytisch denkvermogen en kun je onderzoekend te werk gaan. Je hebt goede sociale vaardigheden en vindt het leuk om anderen iets te leren en - nog belangrijker - uit te dagen en dit zelfstandig op te pakken. Ben jij ondernemend van aard, dan zien we je graag op de opleiding, waar je naast onderwijsvaardigheden kennis opdoet die je kunt inzetten in het groeiende handelswezen van het Spaanstalige gebied en haar toerisme.

Contact opnemen
Sfeerafbeelding Fontys

Open avond - 27 november

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

Veelgestelde vragen

Vind hier antwoord op veelgestelde vragen.

Klik hier

Studiekosten

Collegegeld, studieboeken, laptop, ...

De kosten op een rij

Coördinator

Jolie van Loo - Vanessa Arts
Lerarenopleider Spaans

08850-71792
j.vanloo@fontys.nl