Ben je klaar voor een nieuwe stap binnen het onderwijs? Of wil je een carrièreswitch maken? Ben jij geïnteresseerd in analyses maken en problemen oplossen? Wil jij leerlingen ondersteunen bij hun persoonlijke ontwikkeling? Dan is de deeltijd lerarenopleiding Wiskunde in Tilburg de opleiding voor jou.

Over de opleiding

De flexibele deeltijdopleiding Leraar Wiskunde leidt je op voor het vak wiskunde dat in ontwikkeling blijft. Als leraar draag je bij aan de ontwikkeling van jongeren in het vmbo, mbo of onderbouw van de havo of vwo en help je ze op weg naar een succesvolle toekomst. Hiervoor maak je gebruik van vaardigheden op het gebied van pedagogiek, communicatie, onderzoek en organiseren. Je ontwikkelt tijdens de opleiding de juiste beroepshouding en leert jezelf continu te verbeteren.  

Typerend voor de deeltijdlerarenopleiding Wiskunde in Tilburg is dat er per student een maatwerktraject mogelijk is. Daarnaast streven we er naar om hoge kwaliteit te leveren. 

Visie op het leraarschap 

Bij Fontys Lerarenopleiding Tilburg beschouwen we vijf pijlers als cruciale factoren voor goed leraarschap. Benieuwd naar de vijf pijlers? Lees dan hier onze visie op het leraarschap.

Waarom de opleiding Leraar Wiskunde?

 • Flexibele deeltijdopleiding en daardoor goed te combineren met werk en privé
 • Een goede mix tussen theorie en praktijk
 • Veel aandacht voor jouw persoonlijke ontwikkeling
 • Je stippelt je eigen studieroute uit
 

Wat ga je leren?

In de opleiding leer je niet alleen veel over algebra, analyse, meetkunde, grafentheorie en statistiek, maar ook hoe je goed kunt lesgeven. Je wordt een specialist in het vak wiskunde en leert hoe je die kennis en vaardigheden vol enthousiasme kunt overdragen. Natuurlijk krijg je alle kennis over omgaan met leerlingen, klassen en ouders. 

In de praktijk pas je de geleerde theorie toe. Hoe jouw opleiding er precies uit komt te zien, is afhankelijk van de uitkomsten van je intakegesprek. 

 • Je past de theorie direct toe in de praktijk
 • Lesgebieden: o.a. statistiek, meetkunde, geschiedenis van wiskunde
 • Je volgt jouw persoonlijke maatwerktraject
 • Je gaat leren hoe je wiskunde moet uitleggen aan leerlingen
 
Sfeerafbeelding Fontys
 

Hoe ziet je week eruit?

Een deeltijdstudie volgen naast je baan is hard werken. Bij de flexibele lerarenopleiding Wiskunde deeltijd in Tilburg zit je helemaal goed als je je werk en studie goed op elkaar af wilt stemmen. Bij de start van je opleiding krijg je een persoonlijke studiecoach toegewezen die jou adviseert, ondersteunt en je ontwikkeling volgt.

 • Op maandagen krijg je les in onderwijskunde van 18:00 - 22:00 uur en op dinsdag volg je vakinhoudelijke lessen en vakdidactiek van 12:30 - 22:00 uur. Contactdagen en –tijden onder voorbehoud van wijzigingen.
 • Een studiejaar bestaat uit vier periodes van tien weken: Acht weken onderwijsaanbod en twee tentamenweken.
 • Vanaf het begin van de opleiding heb je de mogelijkheid om stage te lopen in het onderwijs.