Management in de Zorg (Associate degree)

Opleidingstype
Associate degree
Studievorm
Deeltijd
Eindhoven
Startmoment(en)
September, Februari
Studieduur
24 maanden
Graad (titel)
Associate degree
MAIL BEL: 0885077022
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over de opleiding

Het Associate degree leidt op tot het wettelijk diploma Associate degree. Afhankelijk van vooropleiding en werkervaring kun je deze opleiding in 1 tot 1,5 jaar doorlopen. Na afronding ben je in staat de dagelijkse taken, zoals die van coördinator, eerstverantwoordelijke of teamleider, op operationeel niveau te vervullen. Rond je daarna, met twee vervolgjaren, de bachelor af, dan functioneer je op het tactisch/strategisch managementniveau.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding

De zorg- en welzijnssector kent een geheel eigen dynamiek en dat vraagt grote flexibiliteit van professionals en teams. Leiderschapsvaardigheden zijn in deze sector dan ook van groot belang. In de opleiding leer je om individuen en teams te faciliteren en zo gezamenlijk te komen tot de beste resultaten voor cliënten en patiënten.
De combinatie van leren en werken geeft een goede aansluiting tussen opleiding en werkveld. De theorie die je op school leert kun je direct toepassen in de praktijk en vragen vanuit de praktijk kun je inbrengen in de lessen. Onze vakbekwame docenten hebben oog voor de ontwikkeling van jou als student maar ook voor de context waarin jij je bevindt qua werk en werkervaring.

Direct aanmelden

Voor wie is de opleiding

Je werkt minimaal 20 uur in de beroepspraktijk.. Hier voer je ook je studieopdrachten uit. Daarvoor is het belangrijk dat je op je werk de ruimte krijgt om opdrachten uit te voeren en dat je toegang hebt tot diverse informatiebronnen.
Je gaat actief op zoek naar nieuwe informatie om vraagstukken uit te praktijk aan te pakken. Je neemt daarbij de regie over je eigen leerproces en kunt daarbij rekenen op persoonsgerichte begeleiding en ondersteuning.

Ervaar de opleiding en kom een keer kijken

Je bent altijd welkom om een dag mee te lopen met een studiegroep. Je kunt hiervoor telefonisch een afspraak maken via 08850 77022.

Open avond - 27 november

Meld je aan voor de voorlichting deeltijd