Master Kunsteducatie (deeltijd)

Opleidingstype
Master
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
24 maanden
Graad (titel)
Master of Education in Arts
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over deze opleiding

De Master Kunsteducatie is interdisciplinair. Je krijgt opdrachten voor problemen en uitdagingen in de praktijk vanuit:
•onderwijsontwikkeling
•kunstzinnige ontwikkeling
•filosofie van de kunst(educatie)
•kunstbeleid en cultureel ondernemerschap
•onderzoeksvaardigheden
Bij elke opdracht gebruik je wetenschappelijke onderzoeksmethoden. Naast de reguliere opdrachten van het masterprogramma, werk je aan je ‘meesterproef’: jouw onderzoeksproject dat je aan het eind van jaar twee presenteert en verdedigt.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding

Veel Nederlanders en Vlamingen zijn cultureel actief. Hierbij zijn docenten, begeleiders en onderwijsmedewerkers betrokken. In de tweejarige masteropleiding Kunsteducatie onderzoek je de ontwikkeling van kunst educatieve methodes vanuit verschillende disciplines en leg je de verbinding tussen het kunstonderwijs en de samenleving. Je wordt voorbereid op leidinggevende of coördinerende functies in onderwijs, culturele instellingen, overheden of als zelfstandig ondernemer. We spelen hiermee in op de vraag naar hoogopgeleide professionals met een interdisciplinaire visie en een onderzoekende houding.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding

Bachelors in een kunst- of cultuurvak en mensen die werkzaam zijn of aantoonbare interesse of ervaring hebben in de culturele of educatieve sector (docenten, consulenten, CMV’ers, educatief medewerkers of projectleiders). Als je open, nieuwsgierig, onderzoekend, zakelijk en communicatief vaardig bent en vraagstukken gefundeerd wil onderzoeken en vertalen in adviezen, tegenstellingen wilt overbruggen en ‘kunst educatieve projecten’ wil initiëren, ontwikkelen en uitvoeren, ben je de geschikte kandidaat voor deze opleiding.

Contact opnemen