Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs (Associate degree)

Opleidingstype
Associate degree
Studievorm
Deeltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
24 maanden
Graad (titel)
Associate degree
MAIL BEL: 0885078577
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

In het kort

Het beroepsonderwijs is volop in beweging en wordt continu geactualiseerd om leerlingen beter te kunnen motiveren tot leren en om aan te sluiten bij de technische ontwikkelingen in het bedrijfsleven. Er is een groeiende vraag naar onderwijsondersteuners en docenten. Het (v)mbo is met name op zoek naar mensen die praktijkervaring hebben in de technische sector. In het beroepsonderwijs en in opleidingsbedrijven begeleidt en traint de onderwijsondersteuner (praktijkopleider) zelfstandig groepen leerlingen onder eindverantwoordelijkheid van docenten.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Tijdens de opleiding leer je naar je vak te kijken vanuit het perspectief van een praktijkopleider of een (v)mbo onderwijsondersteuner. Je vraagt je bijvoorbeeld af op welke manier je jouw vakkennis en -vaardigheden kunt didactiseren. De vaktechnische, educatieve en didactische thema’s worden ruim belicht, omdat je die kennis nodig hebt om een goede onderwijsondersteuner te worden. We bieden de opleiding flexibel aan. Samen met jouw studiecoach stippel je de optimale leerroute uit afhankelijk van je loopbaanperspectief, huidige werkcontext, tijd en motivatie.

Direct aanmelden

Wat verwachten wij van jou

Flexibel studeren is voor de professional die op zoek is naar keuzevrijheid. De professional die graag meebepaalt waar, wat en wanneer hij studeert. Je wilt succesvol zijn in het combineren van je studie met je werk en je privé-leven. Je hebt een relevante werkkring en je bent in hoge mate in techniek geïnteresseerd. Je ziet het als een uitdaging om nieuwe technologie op een aantrekkelijke, begrijpelijke en uitdagende manier met leerlingen te delen. Je bent communicatief sterk en hebt een onderzoekende houding. Of je wilt je juist op deze gebieden verder ontwikkelen. Je houdt jezelf op de hoogte van innovaties binnen je vakgebied en in het beroepsonderwijs.

Contact opnemen

Open avond - 27 maart

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze

De Associate degree Onderwijsondersteuner Technisch Beroepsonderwijs leidt op tot de graad Associate Degree.

Toelating

Toelatingseisen voor deze opleiding
Havo Vwo
CM
EM
NG
NT
Lees precies hoe het zit