Post bachelor Business Controlling

  • Omschrijving
  • Inhoud
  • Certificering
  • Toelatingseisen

De post-bachelor module Business Controlling duurt zeven maanden en is geschikt voor alle controllers die meer kennis willen op het gebied van business controlling of een functie als business controller ambiëren.

Wat is een business controller?
Een business controller is iemand die het management van een bedrijf voorziet van input en advies dat gericht is op het nemen van (strategische) besluiten en het optimaliseren van de structuur van de organisatie. Hij/zij is verantwoordelijk voor de benodigde systemen, processen en informatie om de ambities, visies en doelen van het desbetreffende bedrijf waar te maken.

Studieprogramma

De inhoud van de Business Controlling specialisatie bestaat uit vakken die aansluiten op wat verwacht wordt van een goede business controller. Het studieprogramma bestaat uit:

  • Management, Accounting & Control
  • Operations & Supply Chain Management
  • Management & Organisatie
  • Finance Advanced
  • Bestuurlijke Informatieverzorging en -Systemen
Start & studieduur

De post-bachelor Business Controller start jaarlijks in september en duurt 7 maanden.

Vervolgstudies

Je kunt vervolgens kiezen om het hier voorlopig bij te laten of verder te gaan met de resterende vakken om ook de module Financial Controlling af te ronden. Wanneer je beide modules hebt afgerond, heb je na het volgen van het onderzoeksvak Introduction Academic Research vrijstelling van de 1-jarige Pre-Master of Science in Controlling aan Nyenrode. Je stroomt namelijk direct in de MSc in Controlling aan Nyenrode. De opleiding bestaat dan nog uit 1 jaar theorie + de masterscriptie. 

Indien je alle vakken van de module hebt behaald, ontvang je een post-bachelor Business Controlling certificaat van Fontys Hogeschool Financieel Management en Nyenrode.

Toelatingseisen

Je bent in het bezit van een getuigschrift bachelor Accountancy*, Bedrijfseconomie, SPD-Bedrijfsadministratie of Schakeltraject Accountancy & Controlling.

*Je komt in aanmerking voor vrijstelling, waardoor de totale studieduur 2 maanden korter is.

Werkervaring

Fontys Hogeschool Financieel Management hecht waarde aan een sterke combinatie tussen werken en studeren. Zo haal je het meest uit jouw tijd bij de opleiding. Een baan in een financiële functie is een vereiste. Heb je nog geen baan, dan moet je binnen afzienbare tijd werken in de financieel-economische sector.

Intake

Voordat je begint met de opleiding bieden we een intake aan. In het gesprek zullen de vooropleiding, motivatie en aansluiting op je persoonlijke niveau en studie aan bod komen. De intake is geheel vrijblijvend. Neem contact op met de coördinator om een afspraak in te plannen.

Cursusniveau
Post HBO
Kosten
€ 5875,– (BTW Vrijgesteld)
Lesplaats(en)
Eindhoven
Lesdagen en -tijd
Donderdag 14.00 - 21.00 uur
Ander startmoment?
In overleg is het mogelijk om te starten op 31 oktober 2019 of 30 januari 2020.
Sfeerafbeelding Fontys

Open avond - 11 maart

De open avond is van 18.00 tot 21.00 uur op de Campus Fontys Hogescholen in Eindhoven.

Programma:
Voorlichtingsronde Post Bachelor Business Controlling van 18:00 - 18:40u.

Heb je interesse in een persoonlijk gesprek, neem dan vooraf contact op met Ellie Cremer.

Interesse in de opleiding?

Ik help je graag verder.
Drs. Ellie Cremer
Coördinator zakelijke opleidingen

08850 75176
e.cremer@fontys.nl

Campus Fontys Hogescholen Eindhoven

Rachelsmolen 1, Eindhoven

Locatiekaart op adres: Rachelsmolen 1, Eindhoven