Social Work (deeltijd)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd ook in Voltijd
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Social Work
Domein
Mens en Maatschappij
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding
Je wilt doorgroeien en je verder ontwikkelen als sociale verbinder, die mensen optimaal ondersteunt bij het vinden van hun eigen weg in de samenleving. Onze betrokken docenten begeleiden je daar graag bij! Zij dagen je uit vanuit verschillende perspectieven naar sociaal-maatschappelijke vraagstukken te kijken. Je leert te denken in creatieve oplossingen. Met je warme hart heb je aandacht voor het welzijn van anderen. Tegelijkertijd houd je je hoofd koel, zodat je ingewikkelde situaties binnen zorg en welzijn goed kunt ontrafelen. Ons onderwijs richt zich zoveel mogelijk op jouw situatie in de praktijk. Zo ontwikkel je jezelf tot de professional die je graag wilt zijn!
Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding?

Deze opleiding biedt je de ruimte jezelf verder te ontwikkelen vanuit de (eigen) beroepspraktijk. Je koppelt (werk-)ervaringen aan actuele, verdiepende theorie en vaardigheden.

Werkgevers zijn steeds meer op zoek naar breed inzetbare professionals op hbo-niveau. Een trend waarop wij hebben ingespeeld door als één van de eerste Nederlandse hbo-instellingen een brede Bachelor of Social Work aan te bieden, die optimaal aansluit bij de arbeidsmarkt.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding?

Wil jij jezelf als professional doorontwikkelen binnen het sociale domein? Dan is deze deeltijdopleiding Social Work iets voor jou.

We hanteren de volgende toelatingseisen:

  • Minimaal een mbo niveau 4 opleiding, een havo- of vwo-diploma;
  • Heb je niet de juiste vooropleiding, dan is het mogelijk om een 21+toelatingsonderzoek te doen;
  • Voor aanvang van de opleiding dien je in het bezit te zijn van een goedgekeurde praktijkplaats binnen het sociaal-agogische werkveld.
Contact opnemen
Sfeerafbeelding Fontys

Open avond - 11 maart

Dit event levert veel info op voor jouw studiekeuze