Verpleegkunde (deeltijd)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Deeltijd ook in Voltijd en Duaal
Locatie
Eindhoven
Startmoment(en)
September
Studieduur
48 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science
MAIL BEL: 0885077022
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

Over de opleiding

Een hbo-verpleegkundige heeft de capaciteiten om, vooral in complexe situaties waar je niet kunt terugvallen op routine en procedures, de zorg te regelen die een patiënt nodig heeft. Je kijkt over de grenzen van je eigen vak heen en kunt nieuw onderzoek en nieuwe inzichten toepassen in de praktijk. Na twee jaar kun je werken en leren combineren door over te stappen naar de duale opleiding. Deze duurt dan nog 2 jaar.

Meer over de inhoud

Waarom deze opleiding

Wil je verpleegkundige worden via de deeltijdopleiding dan doen we een beroep op je levenservaring en zelfstandigheid. Het programma dat je volgt, leidt tot hetzelfde diploma als de voltijdopleiding maar de weg ernaartoe is anders. Er zijn minder contacturen en vanaf het derde jaar is het mogelijk om werken en leren te combineren. De lesgroepen bestaan uit circa 14 studenten, wat de lessen efficiënt en intensief maken. Docenten staan klaar om je op een toegankelijke en laagdrempelige manier het beste uit jezelf te halen.

Direct aanmelden

Voor wie is deze opleiding

De opleiding vergt een grote portie zelfstandigheid en het is belangrijk dat je goed kunt plannen. Eigenschappen die ook heel goed van pas komen als verpleegkundige. Je hebt mensenkennis, werkt graag met mensen en laat je niet vlug van je stuk brengen. Organisatietalent en geduld zijn ook kenmerken van een verpleegkundige. Je kunt je focussen op een bepaald probleem terwijl je overzicht houdt over het geheel. Daarnaast heb je een onderzoekende houding wat goed van pas komt in de steeds veranderende zorgomgeving.

Contact opnemen
Sfeerafbeelding Fontys

Ervaar de opleiding met een meeloopdag

Je loopt een dag mee met een student en krijgt zo een goed beeld van de studie.

Sfeerafbeelding Fontys

Open avond - 27 november

Meld je aan voor de voorlichting deeltijd

Contact met Verpleegkunde

08850 77022
fhmg-stip@fontys.nl