Verpleegkunde (duaal)

Opleidingstype
Hbo-bachelor
Studievorm
Duaal ook in Voltijd en Deeltijd
Locatie
Eindhoven, Tilburg
Startmoment(en)
September
Studieduur
42 maanden
Graad (titel)
Bachelor of Science
MAIL BEL: 0885077022
  • Over de opleiding
  • Waarom deze opleiding
  • Voor wie is deze opleiding

In het kort

Met de duale opleiding kun je werk en studie combineren. Op deze manier kun je je verdiepen in de specifieke context waarin jij werkzaam bent.

Vanaf september 2020 kun je deze duale opleiding volgen met een havo-, vwo of mbo-diploma (niveau 4). Een voorwaarde is dat je een baan hebt van minimaal 24 uur waar je met de hbo-verpleegkundige competenties kunt werken en er een contract is tussen werkgever, Fontys en jou als student. De opleiding duurt 3,5 jaar.

Ben je mbo-verpleegkundige, dan stroom je in in het 2de jaar en duurt de de opleiding 2,5 jaar.

Meer over de inhoud

Wat kun je van ons verwachten

Wij bieden een volwaardige hbo-opleiding waarbij je naast algemene verpleegkundige kennis ook de mogelijkheid krijgt je te verdiepen in de specifieke context waarin jij werkzaam bent.
De opleiding stemt leren en werken goed op elkaar af waardoor je echt aan de slag kan als volwaardige hbo-verpleegkundige. Docenten staan klaar om je te helpen. Op een toegankelijke en laagdrempelige manier helpen zij het beste uit jezelf te halen. Daarbij wordt face-to-face onderwijs afgewisseld met digitaal onderwijs.

Direct aanmelden

Wat verwachten wij van jou

Je werkt als duale student in een zorginstelling. De plek waar je werkt is feitelijk je stage. Voor de opleiding zijn een goede planning en balans tussen werk, studie en privé nodig. Je kunt kritisch met de leerstof omgaan, een eigen mening vormen, conclusies trekken en verbanden zien tussen verschillende leerstofonderdelen. We verwachten een zelfstandige leerhouding en zelfsturing, waarbij je de opgedane kennis op de werkvloer kunt aantonen.

Contact opnemen