Purple

Start jij in september met je opleiding bij Fontys dan begin je met een supervette introductieweek: Purple.

Purple introductieweek 2023

In september start het nieuwe collegejaar. Voor de nieuwe eerstejaarsstudenten houden wij de Purple introductieweek van 21 t/m 25 augustus 2023. Tijdens de Purple introductieweek staat kennismaken centraal. Kennismaken met je klasgenoten, met je opleiding, met de stad waar je gaat studeren en natuurlijk ook kennismaken met Fontys. We zijn van plan om de Purple introductieweek 2023 weer net zo mooi en fantastisch te maken als ieder jaar. Op de aftermovie hieronder, de Facebookpagina van Fontys en in de highlights op Instagram zie je terug hoe we de afgelopen editie beleefden. Nieuws over Purple vind je terug op de nieuwspagina van Fontys. Let op! Team Purple organiseert de introductieweek in de steden Eindhoven en Tilburg. De opleidingen en instituten kiezen of ze niet, gedeeltelijk of helemaal meedoen aan de de Purple activiteiten. De andere Fontys locaties haken aan op de introductieweek die lokaal georganiseerd wordt. Dit geldt voor de steden Venlo, Sittard, Utrecht, Den Bosch, en Veghel.

Wegens nog niet accepteren van de cookies is de YouTube video niet zichtbaar.

Wat is Purple?

Ook in 2023 organiseren wij de Purple introductieweek. Purple verwelkomt de nieuwe studenten en zorgt ervoor dat zij hun medestudenten, de opleiding en de stad leren kennen. Houd de website in de gaten voor updates rondom dit evenement.

Voor Fontys, en ook voor Purple, is duurzaamheid en vitaliteit erg belangrijk. We willen onze studenten niet alleen hun diploma zien halen, we willen dat zij dat doen op een gezonde manier en in een duurzame omgeving.

Purple draagt daar ook een steentje aan bij door de kiezen voor duurzame activiteiten en samenwerkingen te zoeken met de juiste partners.

Zo werken we samen met Alcoholwijs, een project binnen Fontys dat zich inzet voor verantwoordelijk gebruik van alcohol. Een andere samenwerking is met de projectgroep mobiliteit, een groep die werkt aan een veilig en bereikbaar Fontys. Daarnaast worden duurzame en gezonde keuzes gestimuleerd in de reis van en en naar Fontys.  

Vergeet niet om de Fontys kanalen te volgen voor, tijdens en na Purple. Het Purple team communiceert voornamelijk via Facebook en Instagram.

Sfeerafbeelding Fontys

Deze week is opgezet met verschillende onderdelen. Je start ‘klein’ op de opleidingsdagen. Deze vinden plaats op maandag (21 augustus) en/of dinsdag (22 augustus), afhankelijk van het instituut en de opleiding waar je gaat studeren. Hier maak je kennis met je medestudenten, de leraren en de opleiding. Iedere opleiding doet zijn best om jou een zo warm mogelijk welkom te geven. De invulling van deze dag(en) verschilt per opleiding.

Welcome at Purple
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Woensdag staat in het teken van de stad verkennen! Rond 16.00 uur komen alle deelnemers van de StadsBBQ naar de verzamelplek. Hier kan iedereen een hapje eten, drinken en een dansje wagen bij de DJ. Tijdens het diner wordt gefeest, gedanst en nagepraat over de ervaringen van de dag. Na het diner volgt de kroegentocht met de deelnemende kroegen in jouw stad. De kroegentocht duurt van 22.00 uur tot 01.00 uur.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

We sluiten de introductieweek af met een knaller! Namelijk met het Purple Festival op donderdag 24 augustus van 14.00 uur tot 23.00 uur. Hier komt de gehele Fontys community samen. Deelnemers uit alle steden van alle introductie programma's komen samen naar het Purple Festival en genieten de hele dag van de artiesten en activiteiten die verspreid zijn over de verschillende podia. De heen en terugreis wordt verzorgd door middel van (pendel)bussen. Zo sluit je de introductie week in stijl af met een feestje waar je het met jouw nieuwe vrienden, klasgenoten en leraren nog lang over gaat hebben. 

Meer informatie over het introductie programma van jouw opleiding vind je op Goede Start // More information about the programme can be found at Fresh@Fontys.

TICKETS KOPEN?

De verkooplink is: https://purple.tactile.events/event/purple-festival-2023
Let op: een ticket is inbegrepen in een ticket voor de hele introductieweek. Je hoeft dus GEEN los ticket te kopen als je mee doet aan de introductieweek als eerstejaars student (kind) of begeleider (ouder).

INFORMATIE EN COMMUNICATIE

Alle informatie vind je in de Woov app, download deze app via http://woov.to/purplefestival

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

De Purple vrijdag sluiten de internationale studenten de week af met een BBQ op campus Stappegoor (Tilburg) of campus Rachelsmolen (Eindhoven). Deze activiteit staat in het teken van elkaar leren kennen en een 'Warm Welkom' @ Fontys. Tijdens de BBQ hebben studenten de tijd om elkaar beter te leren kennen, maar zijn ook diverse partijen aanwezig om te helpen bij vragen over o.a. bankzaken, transport en huisvesting. Deelname aan de BBQ is op basis van inschrijving, geen inschrijving = geen plek. Ook meerdere jaars studenten van internationale opleidingen, docenten, buddies of niet-internationale zijn welkom mits de inschrijving gedaan is.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Bereikbaarheid en route

Openbaar vervoer

Het Leijpark ligt op 30 min lopen vanaf Centraal station Tilburg. Ook rijden er bussen (o.a. buslijn 1/2/142/143) die kant op, zodat je in een kwartiertje in het park staat.

Kiss en ride

Wordt je afgezet en weer opgehaald? Gebruik hier dan ruimte voor die rondom het park beschikbaar is. Er wordt geen specifieke kiss & ride ingericht.

Parkeren

Kom je met de auto? Je kunt het makkelijkste je auto dan betaald parkeren in de wijk of bij de carpool Tilburg/Hilvarenbeek.

Fietsenstalling

Je kunt je fiets parkeren bij het festivalterrein. Er is hier voldoende plek. Vanaf hier loop je in een paar minuten naar de ingang van het festivalterrein.Vanwege mogelijke hinder of overlast verzoeken we jou je fiets in de daarvoor bestemde stallingen te plaatsen.

Mindervaliden

Ben je mindervalide? Geen probleem, het feest is voor iedereen toegankelijk. We houden niet specifiek rekening met rolstoelplaatsen, wel zijn er speciale toiletvoorzieningen.

Locatie en voorzieningen

Zijn er lockers?

Ja, deze reserveer je eenvoudig vooraf of op locatie door het scannen van een QR-code. Je rekent meteen af en kunt je locker meteen gebruiken. Dit systeem werkt met een reservering vooraf of je scant ter plekke een QR-code. Er zal ook een masterkey aanwezig zijn, mocht je de QR-code kwijt zijn of met een lege telefoon zitten. Let op: vol = vol, dus reserveer tijdig jouw kluisje op het festival. 

Is er een garderobe?

Nee, er is geen losse garderobe aanwezig.

Kan ik mijn telefoon opladen?

Nee dat is niet mogelijk.

Zijn er toiletten voor mindervaliden?

Ja, die zijn er! Heb je ergens hulp bij nodig? Onze mensen helpen je graag.

Kan ik overal met pin betalen?

Bij het Purple festival betaal je bij de bars en foodcorners met je polsbandje. Opwaarderen doe je eenvoudig via je account. Heb je nog saldo over na Purple? Binnen 14 dagen wordt het geld automatisch teruggestort op je bankrekening. Houdt er rekening mee dat je per keer opwaarderen €1,- servicekosten betaald.

Is er een WIFI verbinding?

Er is geen WIFI netwerk voor bezoekers beschikbaar.

Ik ben iets verloren, wat nu?

Neem dan contact op met het klantcontact centrum van Fontys 08850-80000.

Mag je roken op het festivalterrein?

Roken binnen en in tenten is niet toegestaan. Er is voldoende plek om elders buiten te roken.

Is er beveiliging aanwezig?

Voor jou en onze veiligheid is er beveiliging aanwezig.

Is er EHBO aanwezig?

Tijdens het festival is er ook EHBO aanwezig, op een vaste post en mobiel op het terrein.

Ticket

Wanneer kan je tickets kopen?

TBA.

Toegangsbewijs uitprinten of digitaal?

We werken graag zo duurzaam mogelijk, het is dan ook niet nodig om je ticket te printen. Deze kun je vanaf je telefoon tonen bij de ingang.

Programma

Tijden

De deuren gaan om 14.00 uur open en het festival duurt tot 23.00 uur.

Incheck

Vanaf 14.00 uur gaan de deuren open en bieden we het programma aan. Wees op tijd en mis geen moment!

Waar vind ik alle info in een oogopslag?

We werken met informatievoorziening Woov. Dit is een app die je kunt downloaden via http://woov.to/purplefestival. Kom voorbereid naar de introductieweek en download van te voren de Woov app en bekijk wat er allemaal te doen is.

Eten en drinken

Munten

We verkopen geen losse munten maar je betaald met je polsbandje.

Muziek

Wordt er harde muziek gedraaid?

Er zijn verschillende podia en muziekstijlen en die hebben allemaal een eigen volume. Deze muziek staat over het algemeen hard. Het is daarom raadzaam om gehoorbescherming te gebruiken. Deze oordoppen zijn ook te koop bij de bars.

Huisregels

De huisregels van de organisator zijn van toepassing op dit evenement. Deze kun je o.a. bij de ingang van het evenement teruglezen.

Foto en video

Mag ik zelf filmen?

Uiteraard mag je met je telefoon zelf foto’s en video’s maken voor eigen gebruik. Het zelf meebrengen van professionele apparatuur is niet toegestaan. Op het feest lopen ook fotograven en videograven rond. Als je op het feest bent ga je automatisch akkoord met het feit dat er mogelijk foto’s of videobeelden gemaakt worden van je. Je kunt bij de foto/videograaf aangeven dat je dit niet prettig vindt. Beelden worden met name gebruikt voor eigen verslaglegging.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Sponsor worden bij Purple

In september start het nieuwe collegejaar 2023-2024. Voor alle nieuwe eerstejaarsstudenten van Fontys organiseren we ook dit jaar weer de Purple Introductieweek op locatie Eindhoven, Tilburg, en Venlo van 21 tot en met 25 augustus 2023.

Dit is dé kans om jouw bedrijf in contact te brengen bij onze (internationale) studenten in deze steden.

Purple in cijfers:

  • 1.500 studenten overnachten op de Purple Camping Walhoeve in Goirle
  • 2.500 studenten overnachten op de Purple Camping in Eindhoven
  • 2.000 studenten in Tilburg en 5.500 studenten in Eindhoven doen mee aan de woensdagprogramma's in Eindhoven en Tilburg
  • 12.000 studenten en medewerkers van Fontys worden verwacht op donderdag 24 augustus op het Purple Festival

De mogelijkheden zijn zeer uitgebreid. Voor iedere sponsor bieden wij graag een passend sponsorarrangement. Om de mogelijkheden inzichtelijk te maken hebben wij onze sponsorpakketten samengevat. Je ziet dan meteen wat je krijgt en wat het kost. Heb je zelf iets in gedachten, laat het ons dan weten, wij denken graag met je mee. Wij zijn als organisatie altijd op zoek naar waardevolle samenwerkingen om Purple verder uit te kunnen bouwen.


Purple 2023 is de introductieweek van Fontys Hogeschool die in de week van 21 augustus 2023 plaats gaat vinden. Het evenement is voor alle nieuwe eerstejaarsstudenten van Fontys en raakt hiermee alle opleidingen.

Overnachten

In Eindhoven komt een pop-up camping. Op deze camping zullen ongeveer 2.500 studenten slapen tijdens de introductieweek.

De camping biedt mogelijkheden om jouw merk, op verschillende momenten, te laten zien. Doordat de studenten meerdere momenten op de dag terugkeren naar de camping is dit een ideale plek om jouw merk herhaaldelijk te adverteren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de toolkit en neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Maandag vanaf 8 uur inchecken op de camping. Dit kan de hele dag. Van 19 uur tot middernacht is het feest in de tent.

Dinsdag ontbijten tussen 8 en 10 uur. In de ochtend en middag zijn er ook activiteiten op het campingterrein. Deze worden georganiseerd door o.a. lokale ondernemers, maar ook door studieverenigingen of sportverenigingen uit de buurt. In de avond er weer feest in de tent.

Woensdag ontbijten tussen 8 en 10 uur. In de middag en avond vindt de StadsBBQ en de kroegentocht plaats in Eindhoven centrum. Voor de thuisblijvers en de mensen die op tijd terug zijn van het programma in de stad, is er nog muziek in de tent tot middernacht.

Donderdag ontbijten tussen 8 en 10 uur daarna klaarmaken om met de bus naar het Purple festival te gaan. Het festival duurt van 14 uur tot 23 uur.

Vrijdag ontbijten tussen 8 en 10 uur. Daarna is het tenten afbouwen, spullen opruimen en uitchecken.


StadsBBQ

Eindhoven heeft de grootste groep met nieuwe studenten. Op woensdag eten zij op een centraal punt in Eindhoven. Hier is ruimte voor een hapje, drankje en dansje bij de DJ. Benieuwd wat de opties zijn? Neem contact op om mogelijkheden (op maat) door te nemen! Niets is te gek en wij denken graag mee over het sponsorschap.


Kroegentocht

Een vast onderdeel is de kroegentocht. Dit is een activiteit waarbij de studenten langs de bekendste kroegen in Eindhoven gaan en kennismaken met het nachtleven van hun nieuwe studentenstad. In beide steden zal een avondbezoek aan de
bekende kroegen in de binnenstad plaatsvinden vanaf 22.00 uur.


Introduction Day @ campus Rachelsmolen

Een vrij nieuw onderdeel van Purple is de Introduction Day die plaatsvindt in de tuin van Campus Rachelsmolen. Dit is een activiteit voor internationale studenten en alle betrokkenen bij de internationale opleidingen van Fontys. Deze activiteit staat in het teken van elkaar leren kennen en een 'Warm Welkom' @ Fontys. Tijdens de BBQ hebben studenten de tijd om elkaar beter te leren kennen, maar zijn ook diverse partners aanwezig om te helpen bij vragen over o.a. bankzaken, transport en huisvesting. Deelname aan de BBQ is op basis van inschrijving, geen inschrijving = geen plek. Ook meerderejaars studenten van internationale opleidingen, docenten, buddies of niet-internationale zijn welkom mits de inschrijving gedaan is.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Overnachten

In Tilburg keert de pop-up camping Walhoeve weer terug. Deze camping ligt in de buurt van Tilburg. In Goirle zullen ongeveer 1.500 studenten slapen tijdens de introductieweek.

De camping biedt mogelijkheden om jouw merk, op verschillende momenten, te laten zien. Doordat de studenten meerdere momenten op de dag terugkeren naar de camping is dit een ideale plek om jouw merk herhaaldelijk te adverteren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de toolkit en neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Maandag 8 uur in de ochtend tot 21 uur in de avond inchecken op de camping. Van 19 uur tot middernacht is het feest in de tent.

Dinsdag ontbijten tussen 8 en 10 uur. In de ochtend en middag zijn er ook activiteiten op het campingterrein. Deze worden georganiseerd door o.a. lokale ondernemers, maar ook door studieverenigingen of sportverenigingen uit de buurt. In de avond is het feest in de tent tot middernacht.

Woensdag ontbijten tussen 8 en 10 uur. In de middag en avond vindt de StadsBBQ en de kroegentocht plaats in het centrum van Tilburg. Voor de thuisblijvers en de mensen die op tijd terug zijn van het programma in de stad, is er nog muziek in de tent tot middernacht.

Donderdag ontbijten tussen 8 en 10 uur daarna klaarmaken om met de fiets naar het Purple festival te gaan. Het festival duurt van 14 uur tot 23 uur.

Vrijdag ontbijten tussen 8 en 10 uur. Daarna is het tenten afbouwen, spullen opruimen en uitchecken.


StadsBBQ

Op woensdag eten zij op een centraal punt in Tilburg. Hier is ruimte voor een hapje, drankje en dansje bij de DJ. Benieuwd wat de opties zijn? Neem contact op om mogelijkheden (op maat) door te nemen! Niets is te gek en wij denken graag mee over het sponsorschap.


Kroegentocht

Een vast onderdeel is de kroegentocht. Dit is een activiteit waarbij de studenten langs de bekendste kroegen in Tilburg gaan en kennismaken met het nachtleven van hun nieuwe studentenstad. In beide steden zal een avondbezoek aan de
bekende kroegen in de binnenstad plaatsvinden vanaf 22.00 uur.


Introduction Day @ campus Stappegoor

Een vrij nieuw onderdeel van Purple is de Introduction Day die plaatsvindt in de tuin van Campus Stappegoor. Dit is een activiteit voor internationale studenten en alle betrokkenen bij de internationale opleidingen van Fontys. Deze activiteit staat in het teken van elkaar leren kennen en een 'warm welkom' @ Fontys. Tijdens de BBQ hebben studenten de tijd om elkaar beter te leren kennen, maar zijn ook diverse partners aanwezig om te helpen bij vragen over o.a. bankzaken, transport en huisvesting. Deelname aan de BBQ is op basis van inschrijving, geen inschrijving = geen plek. Ook meerderejaars studenten van internationale opleidingen, docenten, buddies of niet-internationale zijn welkom mits de inschrijving gedaan is.

Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys
Sfeerafbeelding Fontys

Overnachten

In Venlo komt een pop-up camping. Deze camping ligt in de buurt van Venlo. In Venlo zullen ongeveer 300 studenten slapen tijdens de introductieweek.

De camping biedt mogelijkheden om jouw merk, op verschillende momenten, te laten zien. Doordat de studenten meerdere momenten op de dag terugkeren naar de camping is dit een ideale plek om jouw merk herhaaldelijk te adverteren. Benieuwd naar de mogelijkheden? Bekijk de toolkit en neem gerust contact met ons op om de mogelijkheden te bespreken!

Heb je vragen of wil je op maat werk hebben? Mail ons via purple@fontys.nl

Ben jij die helpende held die wij zoeken?

Elk jaar verwelkomen we weer onwijs veel nieuwe studenten bij Fontys. Hiervoor zijn we altijd opzoek naar studenten en medewerkers die ons willen helpen tijdens de Purple introductieweek.

De introductie vindt dit jaar plaats van 21 tot en met 25 augustus 2023. Je kunt je nu al aanmelden als Purple crew door ons een mailtje te sturen!

Je krijgt als vrijwilliger een uniek kijkje achter de schermen in een dynamische en leerzame werkomgeving. Natuurlijk verzorgen wij alle maaltijden en drinken tijdens je dienst en ontvang je een uniek shirt. Bonus: als vrijwilliger ben je verzekerd van een ticket voor Purple Festival.

Op de hoogte blijven? Volg ons op social media en houd deze website in de gaten.

Heb je nog vragen?

Stuur dan een mailtje naar:

purple@fontys.nl
Sfeerafbeelding Fontys

Sfeerafbeelding Fontys

Vragen en/of opmerkingen? Wij helpen je graag!

De introductieweek organiseert zich niet vanzelf. Daarvoor is het volgende team in het leven geroepen om jou de beste start van jouw studententijd te bezorgen! Een 'warm welkom' is waar wij naar streven. Heb je nog vragen, opmerkingen of eigen inbreng? Dan horen wij graag van je via purple@fontys.nl. Daarnaast kun je ons voor, tijdens en na Purple vinden op de socials waaronder Instagram en Facebook.