EdTech (Educational Technology)

Startmoment(en)
September
Locatie
Eindhoven
ECTs
30
Duur
20 weken
Contacturen
15-20 uur per week
 • Inhoud
 • Minor voorlichtingen
 • Inschrijven
 • Contact

Zie je mogelijkheden voor betere (technologische) oplossingen in het onderwijs om het zo beter spannender en vooral leuker te maken? Ben je ondernemend genoeg om je eigen ideeën om te zetten in een prototype en dit wellicht als basis voor een (eigen) startup te gebruiken? Dan is de Ed Tech minor iets voor jou. De wereld van concept validatie en entrepeneurship wordt dan voor je geopend.

Blijf je graag op de hoogte van de nieuwste technologische ontwikkelingen? Na onze minor ben je voorbereid op de uitdagingen van de steeds veranderende wereld van op technologie gebaseerd leren, onderwijzen en trainen door onze praktische, projectmatige benadering van het conceptualiseren, bouwen en inzetten van digitale leer methoden.

Scholen zijn sterk afhankelijk van internet en andere vormen van digitale technologieën om het lesgeven en leren te verbeteren. Mobiele technologieën en online cursussen hebben een revolutie teweeggebracht in de manier waarop informatie wordt geleverd. Op de scholen bestaat nog steeds een enorme behoefte aan nieuwe leraren die technologie-leiders worden en rolmodellen voor het integreren van betekenisvolle 21e-eeuwse technologie praktijken in het curriculum. Toekomstige afgestudeerden die in staat zijn om onderwijs- en leer pedagogieën toe te passen op webgebaseerde en multimedia technologieën zullen een concurrentievoordeel op de arbeidsmarkt ontwikkelen.

In deze minor staan real life cases, gastcolleges, inspirerende werkvormen en vooral veel doen centraal. De minor is opgezet in samenwerking met onze Partners in Education en relevante spelers in het werkveld. Het curriculum sluit dus goed aan op de vraag vanuit de praktijk.

Onderwerpen die aan bod komen zijn bijvoorbeeld:

 • Instructional Design
 • Design thinking
 • Prototyping
 • Concept validation
 • Techniek
 • Business Case
 • UX / Usability
 • Learning Analytics

In de minor EdTech gaan studenten met diverse achtergronden met elkaar aan de slag en van elkaar leren. Gastsprekers zijn eerder regel dan uitzondering. Als student werk je met praktijkvoorbeelden van startups en andere grote spelers uit de Ed Tech wereld. Ook verwachten we dat je buiten de muren van de opleiding gaat kijken bij evenementen of congressen.

In de minor word jij uitgenodigd om jouw ondernemerschapskwaliteiten te ontwikkelen, initiatieven te nemen en veranderingen tot stand te brengen die waarde creëren voor mens en maatschappij.

Bekijk hier de video!

Wegens het niet accepteren van de cookies is de youtube video niet zichtbaar.

(Online) Minor voorlichtingsweek

De aankomende minorvoorlichtingen staan gepland in de week van 31 januari t/m 3 februari 2022. Hieronder vind je t.z.t. de voorlichting(en) van deze minor.

De aanmeldperiode voor minors die starten in februari 2022 loopt van de eerste week van juli 2021 tot 15 december 2021.

Vanaf 1 februari 2022 kun je je aanmelden voor de minors die starten in september 2022.
De inschrijfperiode hiervoor sluit uiterlijk op 1 juli 2022.

Minors kunnen een numerus fixus instellen, waarbij de inschrijving sluit als de minor vol zit, dus zorg dat je jouw keuze op tijd maakt!

Om te kunnen deelnemen aan de minor moet de student

 • De propedeuse behaald hebben of;
 • Toestemming hebben van de examencommissie van zijn opleiding.

De minor valt onder de verantwoordelijkheid van Fontys Hogeschool ICT

Meer informatie

Voor inhoudelijke vragen over deze minor kun je contact opnemen met Erdinç Sacan via minorsfhict@fontys.nl.