Minor Ondernemerschap

Startmoment(en)
September, Februari
Locatie
Eindhoven
ECTs
30
Duur
20 weken

 • Over deze minor
 • Inhoud minor
 • Voor wie?
 • Varianten minor
 • Aanmelden
 • Minorregeling

Heb jij al nagedacht of je voor een baas gaat werken of voor jezelf wilt beginnen? Wil je onderzoeken of ondernemen iets voor jou is of wil je jouw idee of al bestaande onderneming verder ontwikkelen? Kies dan voor de voltijd minor ondernemerschap! Met deze minor kies je voor een ontdekkingstocht, die leidt tot een kansrijk businessmodel en inzicht in jouw onderscheidende competenties. 

Heb jij al nagedacht of je voor een baas gaat werken of voor jezelf wilt beginnen? Wil je onderzoeken of ondernemen iets voor jou is of wil je jouw idee of al bestaande onderneming verder ontwikkelen? Kies dan voor de voltijd minor ondernemerschap! Met deze minor kies je voor een ontdekkingstocht, die leidt tot een kansrijk businessmodel en inzicht in jouw onderscheidende competenties. 

Om te ervaren of ondernemerschap echt iets voor je, je in staat bent je idee of onderneming daadwerkelijk succesvol op te zetten of dat je meer een ondernemende manager binnen een bestaand bedrijf bent, bieden we je onder andere:

 • Intensieve coaching op het gebied van ondernemen en vaardigheidsontwikkeling;
 • Theoretische ondersteuning ten aanzien van de benodigde basiskennis en vaardigheden op het vlak van ondernemerschap;
 • Get out of the building; is een belangrijk principe tijdens de minor zodat je daadwerkelijk het werkveld binnenstapt om je idee of onderneming te toetsen;
 • Netwerkactiviteiten en andere evenementen, waarbij je in contact komt met andere (student)ondernemers.

   Tijdens de minor doe je veel op eigen initiatief of in teamverband. Natuurlijk word je tijdens dit proces bijgestaan door ervaren docenten en externe begeleiders. De zoektocht naar een business model of de verbetering van een reeds gekozen business model is gekoppeld aan de “lean startup” methodiek en “build-measure-learn” cyclus, die in de aanpak van de minor centraal staat.

   Naast basisvakken zoals (online)marketing en financiën, welke op twee niveaus worden aangeboden, komen ook modules aan bod op het gebied van Supply Chain Management, verkoop en netwerken & acquisitie. Daarnaast werk je tijdens de minor aan het in kaart brengen van en reflecteren op eigen ondernemerskwaliteiten. Middels intensieve coaching ontwikkel je dan ook persoonlijke vaardigheden die je als echte ondernemer nodig hebt.
   Iedere startup is anders en het spreekt voor zich dat ook ieder team andere behoeften heeft om een product of dienst in de markt te zetten. Elke startup kiest tijdens deze minor een eigen weg om ondernemend bezig te zijn. Idealiter wordt dit een echt bedrijf!

   Je bent een student in de eindfase van je studie (3e of 4e jaar) en je gaat een minor volgen om te ervaren wat ondernemerschap inhoudt of hoe je je onderneming naar een volgende fase kunt leiden. Je wilt jezelf graag ontwikkelen en bent bereid daar de nodige inspanning voor te leveren, kritisch naar jezelf te kijken en staat daarbij open voor feedback.

   Vervolgtraject
   Wanneer je deze minor succesvol afrondt is het mogelijk om binnen je eigen bedrijf stage te lopen of af te studeren d.m.v. de Fontys Studentondernemersregeling.

   We bieden de minor Ondernemerschap in de volgende varianten aan

   Variant 1

   Je gaat aan de slag in teamverband (een “student company”) met het opzetten van een onderneming. Dit op basis van een door je team gekozen idee. Gedurende de minor doorloop je de verschillende ondernemingsfasen om een succesvol product of dienst in de markt te zetten. Een team bestaat daarbij uit ca. 5 studenten, vanuit zo verschillend mogelijke studierichtingen.

   Variant 2

   Heb jij al een eigen idee voor een onderneming of heb je al een eigen onderneming? Dan kun jij via deelname aan deze variant van de minor individueel of met je ondernemingspartner aan het werk met jouw eigen ondernemersidee/onderneming. Dit is een uitgelezen kans om te werken aan je eigen onderneming tijdens je studie!

   Toetsing

   Je wordt beoordeeld via schriftelijke tentamens, assessments, opdrachten, het businessplan en de verantwoording hiervan.

   De minor wordt 2x per jaar aangeboden (september en februari). Je kunt je voor de minor aanmelden via Progress.

   Toelating
   Iedere gemotiveerde HBO student is welkom mits de propedeuse behaald is.
   Wil jij variant 2 volgen in de minor? Dan zal er een intakegesprek plaatsvinden om te onderzoeken of je motivatie voor ondernemerschap voldoende onderbouwd is en in hoeverre je idee voor een onderneming uitgewerkt is.

   Heb jij nog vragen over de minor? Mail dan naar minorondernemerschap@fontys.nl of bel ons: 06-82639260

   Je kunt hier de minorregeling voor studiejaar 2018-2019 downloaden. Het doel van de minorregeling is je te informeren over wat je als student gaat leren in de minor, hoe de toetsing er uit ziet en wanneer je de minor hebt afgerond. Aan de tekst in de minorregeling kunnen studenten rechten ontlenen.