Minor Ondernemerschap

Heb jij al nagedacht of je voor een baas gaat werken of voor jezelf wilt beginnen? Wil je onderzoeken of ondernemen iets voor jou is of wil je jouw idee of al bestaande onderneming verder ontwikkelen? Kies dan voor de voltijd minor ondernemerschap! Met deze minor kies je voor een ontdekkingstocht, die leidt tot een kansrijk businessmodel en inzicht in jouw onderscheidende competenties.

Om te ervaren of ondernemerschap echt iets voor je is of dat je in staat bent je idee of onderneming daadwerkelijk winstgevend op te zetten, bieden we je onder andere:

  • Intensieve coaching op het gebied van ondernemen en vaardigheidsontwikkeling;
  • Realistische opdrachten, waarmee je daadwerkelijk ervaart wat het betekent om in de praktijk te ondernemen. Hierbij hanteren we bij voorkeur het principe “get out of the –school- building”;
  • Theoretische ondersteuning ten aanzien van de benodigde basiskennis en vaardigheden op het vlak van ondernemerschap;
  • Netwerkactiviteiten en andere evenementen, waarbij je in contact komt met andere (student)ondernemers.

In de minor Ondernemerschap werk je individueel aan het in kaart brengen van en reflecteren op eigen ondernemerskwaliteiten. Middels lessen en intensieve coaching ontwikkel je de persoonlijke vaardigheden die je als echte ondernemer nodig hebt. Je wordt beoordeeld via schriftelijke tentamens, assessments, het businessplan en de verantwoording hiervan.

Naast basisvakken zoals marketing en financiën, welke op twee niveaus worden aangeboden, komen ook modules aan bod op het gebied van inkoop, verkoop, netwerken & acquisitie, P&O en adviesvaardigheden.

Praktische informatie

Duur:20 weken
Studiepunten:30 ECTS
Wanneer:september en februari
Locatie:Eindhoven
Voertalen:Nederlands

Kick off minor